AddToAny

Modellering av holdbarhet for kjøtt og kjøttprodukter

Modellering av holdbarhet for kjøtt og kjøttprodukter
Prediktiv mikrobiologi er en hjelpende hånd for kvalitetslederen. DMRIPredict.dk er en plattform der vi har samlet alle våre høysikkerhetsog sikkerhetsmodeller, og de er gratis å bruke.
Flere myndigheter bruker og anbefaler modellene på DMRI Predict. DMRI-modellene er utviklet over flere år i samarbeid med den skandinaviske kjøttindustrien. Det har vært (og fortsetter å være) avgjørende at modellene gjenspeiler kjøttindustriens realitet og dermed er et nyttig verktøy i daglig kvalitetssikring.

Holdbarhetsmodeller
Modellene av holdbarhet inkluderer friske kutt av gris, ku og kylling, hakket kjøtt av gris og ku, samt bacon. Holdbarheten til ferskt kjøtt varierer, og det er mange faktorer som kan påvirkeholdbarheten til hvert kutt. Mange av disse faktorene kan ikke kontrolleres på produksjonssteder. Derfor, når vi utvikler modellene, har vi forsøkt å inkludere så mye av den naturlige variasjonen som mulig (inkludert forskjeller mellom produsenter, forskjeller mellom slakterier og forskjeller mellom kutt (alvorlig, fett, bein), siden kjøttprodusenter produserer kjøtt daglig med alle disse variablene og må bestemme holdbarheten til produktene. Derfor har vi tatt med kjøtt til modellene fra ulike slakterier i forskjellige land, først og fremst Skandinavia. Fordervelse av ferskt kjøtt inkluderer både mikrobiell vekst og oksidasjon av fettet. Begge prosessene føre
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

OSLO Markedet for kjøtt er generelt på vei tilbake mot balanse, men det er usikkert hvor raskt det går. I første del av 2022 blir det underskudd på storfe og overskudd på gris. På lam og egg kan det gå mot mer overskudd, mens det for neste år blir for lite sau.
Kjøttbransjen 07.10.2021
Ryktene om kjøttbransjens død
Kjøttbransjen 07.10.2021
Etter å ha senket en eagle (to slag bedre en hullets par) på ett av de tøffeste hullene på Sandefjord Golfklubb, kunne Alexander Nygaard innkassere seieren i årets utgave av KLF Open.
Kjøttbransjen 07.10.2021
Oppdal Spekemat investerer nær 140 millioner kroner i et helt nytt produksjonsanlegg på Oppdal. Allerede 1. juli neste år, er det planlagt drift i det nye anlegget.
Kjøttbransjen 07.10.2021
Det har kommet et nytt begrep i kvalitetsverden for næringsmiddelbedriftene: Mattrygghetskultur. Fagsjef for kvalitet og mattrygghet i KLF, Christiane Hoffmann, forklarer konseptet nærmere.
Kjøttbransjen 07.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt