Kjøttbransjen
18.10.2018
Til tross for at Mattilsynet hadde kunnskap om feil med sitt analyseresultat av saltmengde i Jubelsalami fra Grilstad, valgte de å publisere feil tall i sluttrapporten. Og differansen var stor.
z PER A. SLEIPNES
I april i år ble Grilstad varslet av det lokale Mattilsyn i Trondheim om at det var oppdaget avvik i saltinnholdet på Jubelsalami i forbindelse med en omfattende analyser av en rekke kjøttpåleggstyper. Analysene ble gjennomført ved Havforskningsinstituttet (HI) i Bergen på oppdrag fra Mattilsynet i Bergen. Formålet med prosjektet «Analyser av næringsstoffer og tungmetaller i kjøttpålegg» var å fremskaffe analyserte verdier for næringsstoffer og tungmetaller i et utvalg av kjøttpålegg fra dagligvarebutikker i Norge.
SVÆRT MERKELIG
Grilstad deklarerer fem gram salt pr. 100 gram ferdigvare i sin Jubelsalami. Analyseresultatene fra HI slo fast at saltinnhold
Gå til medietI april i år ble Grilstad varslet av det lokale Mattilsyn i Trondheim om at det var oppdaget avvik i saltinnholdet på Jubelsalami i forbindelse med en omfattende analyser av en rekke kjøttpåleggstyper. Analysene ble gjennomført ved Havforskningsinstituttet (HI) i Bergen på oppdrag fra Mattilsynet i Bergen. Formålet med prosjektet «Analyser av næringsstoffer og tungmetaller i kjøttpålegg» var å fremskaffe analyserte verdier for næringsstoffer og tungmetaller i et utvalg av kjøttpålegg fra dagligvarebutikker i Norge.
SVÆRT MERKELIG
Grilstad deklarerer fem gram salt pr. 100 gram ferdigvare i sin Jubelsalami. Analyseresultatene fra HI slo fast at saltinnhold