Kjøkkenskriveren
12.12.2016
- I 2015 var det totale matsvinnet i Norge på over 355 000 tonn, som tilsvarer ca. 20 milliarder kroner. På verdensbasis kaster forbrukere mat for 400 milliarder dollar årlig, sier Marit Kvalvåg Pettersen i Nofima.
- Det er et tankekors at norske forbrukere årlig kaster en av åtte bæreposer med fullt spisbart mat rett i søpla. Vi må fortsette med nye og gode tiltak mot forbrukerne, dagligvarehandelen, matprodusenter og forskningsmiljøer, sier Anne Marie Schrøder i Matvett AS.
MANGE ÅRSAKER TIL MATSVINN
På spørsmål om hvorfor det kastes så mye mat, svarer Kvalvåg Pettersen: -Vi kjøper for mye mat, l
Gå til medietMANGE ÅRSAKER TIL MATSVINN
På spørsmål om hvorfor det kastes så mye mat, svarer Kvalvåg Pettersen: -Vi kjøper for mye mat, l