Kjøkkenskriveren
16.12.2024
Kokkeyrket er kompleks. Ikke bare skal man lage god mat, man skal også ha oversikt over aktuelle mattrender og alskens problemstillinger knyttet til bærekraftig matproduksjon.
Det nye nå er at man i tillegg skal være språksikker og poetisk.
For den tiden er forbi da kokken kunne nøye seg med å skrive «stuet kål» i menyen. Nå skal dette beskrives som rustikt, jordnært og med silkemyk konsistens, med en lun, nøtteaktig sødme og et subtilt hint av muskat.
Trenden startet på 1990-tallet, da kjøkkensjefene oppdaget at det var mye morsommere å prate med gjestene ute i restauranten, enn å stå på kjøkkenet. Noe måtte de jo prate om, så gradvis ble det utviklet en pompøs måte å snakke om mat på, åpenbart in
Gå til medietFor den tiden er forbi da kokken kunne nøye seg med å skrive «stuet kål» i menyen. Nå skal dette beskrives som rustikt, jordnært og med silkemyk konsistens, med en lun, nøtteaktig sødme og et subtilt hint av muskat.
Trenden startet på 1990-tallet, da kjøkkensjefene oppdaget at det var mye morsommere å prate med gjestene ute i restauranten, enn å stå på kjøkkenet. Noe måtte de jo prate om, så gradvis ble det utviklet en pompøs måte å snakke om mat på, åpenbart in