AddToAny

MATSKATTER FRA HELE LANDET

Nettstedet norsktradisjonsmat.no er en skattekiste for alle som er opptatt av norske mattradisjoner. I samlingen finnes det over 1000 oppskrifter tilgjengelig.
Norsktradisjonsmat.no drives av Norges Bygdekvinnelag, som nylig fikk Matprisen 2024 i kategorien Årets matformidler. Oppskriftene på norsktradisjonsmat.no er i stor grad basert på innsendte bidrag fra enkeltmedlemmer og lokallag i Norges Bygdekvinnelag. Enkelte oppskrifter er også hentet fra publiserte bøker og oppskriftssamlinger som er utgitt i regi av fylkes- og lokallag gjennom flere år.

HVA ER TRADISJONSMAT? Mat er mer enn bare mat. Den norske tradisjonsmaten favner historier om folk og lokalmiljø over hele landet. Mattradisjonene forteller om viktige verdier som utnytting av råvarene, fornuftig landbruk, samhold i lokalmiljøet og glede over god mat, heter det på nettsidene.
Tradisjoner er heller ikke statiske. De endrer seg over tid, slik folk og samfunn også endrer seg. Økonomi, tilgang på råvarer og redskap og impulser fra andre folk, steder og kulturer har til enhver tid påvirket matlagingen og kostholdet i Norge.
- På norsktradisjonsmat.no har vi va
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Den 120 kilo store elgen som ble skutt i Stavanger i høst, endte opp som middag for 600 eldre på sykehjemmene. Butikkprisen på kjøttet ble anslått å være på hele 50.
Kjøkkenskriveren 16.12.2024
Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Disse utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.
Kjøkkenskriveren 16.12.2024
Nå kommer Skyr® Naturell i et praktisk stort beger for alle som vil ha mer protein i kostholdet sitt. Dermed utfordrer Q-Meieriene den trendy osten som TikTok-influensere bruker i sine oppskrifter.
Kjøkkenskriveren 16.12.2024
MILJØDIREKTORATET: Nå kan kantinen til Miljødirektoratet på hovedkontoret på Helsfyr i Oslo skilte med Svanemerket.
Kjøkkenskriveren 16.12.2024
Ultraprosessert (eller ultrabearbeidet) mat har skapt mye debatt i det siste. Mer enn 70 prosent av befolkningen ønsker å spise mindre ultraprosessert mat, viser Spisefakta-undersøkelsen fra Ipsos.
Kjøkkenskriveren 16.12.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt