Kjøkkenskriveren
21.02.2023
Mat- og serveringsbransjen kastet mat for over 8 milliarder kroner i 2021, viser rapport. - Aldri har det vært så dyrt å kaste mat som nå, sier Anne-Grete Haugen i Matvett.
Ifølge en fersk kartleggingsrapport fra Matvett og NORSUS ble det kastet over 173.000 tonn mat fra matbransjen i Norge i 2021. I 2020/21 ble det kastet 450 000 tonn spiselig mat her i landet fra jordbruk, sjømatindustri, mat- og serveringsbransje, undervisnings- og omsorgssektoren og husholdningene. Bare ved å halvere matsvinnet kan bransjen spare 4 milliarder kroner og 250.000 tonn CO2-ekvivalenter.
- I takt med at råvareprisene har økt det siste året, er kampen mot matsvinn enda viktigere for å oppnå økt lønnsomhet i matbransjen - i tillegg er det et viktig klima- og miljøtiltak, sier
Gå til mediet- I takt med at råvareprisene har økt det siste året, er kampen mot matsvinn enda viktigere for å oppnå økt lønnsomhet i matbransjen - i tillegg er det et viktig klima- og miljøtiltak, sier