AddToAny

LILLESTRØM KOMMUNE TAR ERNÆRINGSANSVAR

LILLESTRØM KOMMUNE TAR ERNÆRINGSANSVAR
Kvalitetssikring av mat og måltider, større fagmiljø og et naturlig bindeledd mellom kjøkken og pleieavdelinger. Lillestrøm kommune ser bare fordeler med å ha en egen klinisk ernæringsfysiolog tilknyttet det kommunale kjøkkenet.
Kjøkkenorganisasjonen i tidligere Skedsmo kommune ansatte, som én av få kommuner i Norge, en klinisk ernæringsfysiolog for to år siden. Da storkommunen Lillestrøm ble opprettet ved årsskiftet, ble Skedsmos kjøkkenmodell mal også for den nye storkommunen.
- Vi hadde en god modell som det var naturlig å bygge videre på, sier Vegar Bakken-Løvaas, avdelingsleder for Avdeling for kjøkken og matomsorg. Etter kommunesammenslåingen har storkommunen fått 85 000 innbyggere og åtte sykehjem. Hovedkjøkkenet lager rundt 800 middager daglig.
- Vi har jobbet i mange år for å få ansatt en klinisk ernæringsfysiolog. Vårt argument har hele tiden vært at en slik kompetanse vil styrke tjenesten. For oss har det også vært viktig at stillingen skulle ligge under kjøkkenorganisasjonen, sier Bakken-Løvaas, som berømmer arbeidsgiveren for å ta ernæringsarbeidet på alvor.

FRA OPPLYSNINGSKONTOR TIL PLEIE OG OMSORG
Kaja Helland-Kigen, klinisk ernæringsfysiolog ved Avdeling for kjøkken og matomsorg har kontor vegg i vegg med kjøkkenet. Etter å ha vært ansatt i Opplysningskontoret for Meieriprodukter i sju år, ønsket hun seg en stilling innen pleie og omsorg. I Skedsmo kommune fikk hun anledning til å forme stillingen sin selv. I dag fungerer hun som et bindeledd mellom kjøkken og pleien og ønsker å være en ressurs som de ulike faggruppene kan benytte seg av.
Noe av det første hun tok tak i var å kvalitetssikre middagsmenyene slik at de var i samsvar med de nasjonale føringene.
- Dette hadde ikke vært gjort systematisk tidligere. Det bl
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt