Kjøkkenskriveren
31.01.2017
Ved inngangen til et nytt år er det oppløftende at helsemyndighetene slår fast at det skjer en positiv utvikling i kostholdet vårt. På tross av dette er det fortsatt flere ernæringsmessige utfordringer, og store helsegevinster å hente.
Rett før jul presenterte Helsedirektoratet «Utvikling i norsk kosthold», en årlig statusrapport og presentasjon av kostholdet i Norge i 2015. Rapporten gir også tall tilbake til 50-tallet, så det gir et godt bilde av hvilke trender som har preget det norske kostholdet over tid. Rapporten baserer seg på forbrukerundersøkelser og matforsyningsstatistikk.
Divisjonsdirektør Linda Granlund i Helsedirektoratet presenterte de store linjene; Den gode nyheten er at sukkerinntaket går ned. I 2014 var det også en nedgang i gjennomsnittinntaket av kjøttprodukter.
- Dessverre ble ikke dette starten på en ny trend, for i 2015 peker igjen kjøttkurven gal vei, sa Granlund.
I de siste ti årene har kjøttforbruket økt med ca. 7
Gå til medietDivisjonsdirektør Linda Granlund i Helsedirektoratet presenterte de store linjene; Den gode nyheten er at sukkerinntaket går ned. I 2014 var det også en nedgang i gjennomsnittinntaket av kjøttprodukter.
- Dessverre ble ikke dette starten på en ny trend, for i 2015 peker igjen kjøttkurven gal vei, sa Granlund.
I de siste ti årene har kjøttforbruket økt med ca. 7