AddToAny

Kjøttets næringsverdi kan økes via vitaminer i fôret

Kjøttets næringsverdi kan økes via vitaminer i fôret
Ved å tilsette mineraler og vitaminer i dyrefôret kan kjøttet på en enkel og billig måte gjøres mye sunnere.
Et nytt forsøk har vist at ved å gi et tilskudd av vitamin D, E og K, selen og omega-3 i til slakteokser et halvt år før slakting, økte andelen av disse næringsstoffene i kjøttet betydelig. Alle disse stoffene er viktige for oss mennesker, fordi de forebygger blant annet betennelser og kreft. I vårt vestlige kosthold er det ikke uvanlig å ha utilstrekkelig inntak av disse næringsstoffene.

STABILT FOR KJØTT
- Det er spesielt viktig for barn og ungdom, kvinner i fertil alder, gravide, eldre og syke, hvor det er vesentlig å ha optimalt inntak av næringsstoffer i kosten, sier ernæringsprofessor Anna Haug ved NMBU.
Før jul la Helsedirektoratet frem sin årlige rapport Utviklingen i norsk kosthold, som viser at mengden fisk i kostholdet er på vei nedover, samtidig som mengden kjøtt er stabil. Anbefalingene har i mange år vært å spise to middager med fisk i uka, men det norske folk etterlever tydeligvis ikke kostholdsrådene i stor nok grad.
Vi bør jo spise mer
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Ordfører Eldri Siem (bildet) i Sel kommune tror et nytt Gudbrandsdal Slakteri er realistisk og kommunen vil gi sitt bidrag i form av tomt.
Kjøttbransjen 30.01.2020
Kjøttbransjen 30.01.2020
Klassifiseringsutvalget har vedtatt å gjennomføre justeringer i lengdemålingssystemet for storfe fra 6. januar 2020. I løpet av 2019 har vi fått mange innspill for å gjøre klassefastsettelsen mer robust. Prinsippene i måten vi beregner klasse på ligger fast.
Kjøttbransjen 30.01.2020
I skrivende stund er det påmeldt 190 personer på turen som skjer 6.-8. februar. Det er åttende gang vi drar til Kiel med hele bransjen. Tema for årets tur er «Kjøtt med god samvittighet».
Kjøttbransjen 30.01.2020
Kalbakken Handel (tidligere Kjøttsentralen AS), kjøttleverandør til gatekjøkken, butikker og slakterier på Østlandet, er stengt for godt.
Kjøttbransjen 30.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt