AddToAny

Kjøttets næringsverdi kan økes via vitaminer i fôret

Kjøttets næringsverdi kan økes via vitaminer i fôret
Ved å tilsette mineraler og vitaminer i dyrefôret kan kjøttet på en enkel og billig måte gjøres mye sunnere.
Et nytt forsøk har vist at ved å gi et tilskudd av vitamin D, E og K, selen og omega-3 i til slakteokser et halvt år før slakting, økte andelen av disse næringsstoffene i kjøttet betydelig. Alle disse stoffene er viktige for oss mennesker, fordi de forebygger blant annet betennelser og kreft. I vårt vestlige kosthold er det ikke uvanlig å ha utilstrekkelig inntak av disse næringsstoffene.

STABILT FOR KJØTT
- Det er spesielt viktig for barn og ungdom, kvinner i fertil alder, gravide, eldre og syke, hvor det er vesentlig å ha optimalt inntak av næringsstoffer i kosten, sier ernæringsprofessor Anna Haug ved NMBU.
Før jul la Helsedirektoratet frem sin årlige rapport Utviklingen i norsk kosthold, som viser at mengden fisk i kostholdet er på vei nedover, samtidig som mengden kjøtt er stabil. Anbefalingene har i mange år vært å spise to middager med fisk i uka, men det norske folk etterlever tydeligvis ikke kostholdsrådene i stor nok grad.
Vi bør jo spise mer
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

article_print Kjøttbransjen 25.04.2019
Siden EUs hygieneregelverk ble innført i Norge i 2010, er det spesielt én liten setning som har forårsaket hodebry hos kjøttbransjen i Norge. Nå er problemet løst.
article_print Kjøttbransjen 25.04.2019
Finnmark Rein er kåret til Årets entreprenør 2018 av NorgesGruppen.
article_print Kjøttbransjen 25.04.2019
Uruguay har fire ganger så mange storfe som mennesker og verdens første fullstendig sporbare verdikjede. Det hjelper godt på kjøtteksporten.
article_print Kjøttbransjen 25.04.2019
Klassifisering med lengdemåling, som ble innført som ny klassifiseringsmetode for storfe fra 7. januar, viser en kvalitetsnedgang på storfeslakt sammenlignet med samme periode i fjor
article_print Kjøttbransjen 25.04.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt