Kjøkkenskriveren
30.10.2025
Små kommuner i Salten sto overfor store krav til drift, kvalitet og bærekraft - med knappe ressurser og få faglærte. Løsningen ble et unikt samarbeid som har løftet det kjøkkenfaglige arbeidet i regionen.
KJØKKENSJEF KIRSTI Strømhaug som jobber på Ørnes i Meløy kommune og kokk Nina Engøy Johansen i Rødøy kommune jobber på hvert sitt lille institusjonskjøkken ytterst på kysten av Nordland. De deler de samme utfordringene: presset økonomi, begrensede ressurser og et økende antall krav - fra bærekraft og matsvinn til kompliserte innkjøpsavtaler og dokumentasjon.
For å møte disse utfordringene gikk kommunene i Salten sammen om prosjektet Digipro Helse - kjøkken. Prosjektet har gitt kommunale kjøkken et digitalt løft og skapt et nytt faglig fellesskap på tvers av kommunegrensene.
ET SAMARBEID TAR FORM
Bakgrunnen for prosjektet går ti år tilbake i tid, da Kirsti Strømhaug og Ørjan Kristensen, daglig leder i Digipro Helse, møttes på et lederutdanningsprogram. Der oppsto ideen om å inkludere kjøkken som en del av Digipro Helse - et selskap som hjelper virksomheter i helse- og omsorgssektoren med rutiner, prosedyrer og faglige verktøy. Med støtte fra Statsforvalt
Gå til medietFor å møte disse utfordringene gikk kommunene i Salten sammen om prosjektet Digipro Helse - kjøkken. Prosjektet har gitt kommunale kjøkken et digitalt løft og skapt et nytt faglig fellesskap på tvers av kommunegrensene.
ET SAMARBEID TAR FORM
Bakgrunnen for prosjektet går ti år tilbake i tid, da Kirsti Strømhaug og Ørjan Kristensen, daglig leder i Digipro Helse, møttes på et lederutdanningsprogram. Der oppsto ideen om å inkludere kjøkken som en del av Digipro Helse - et selskap som hjelper virksomheter i helse- og omsorgssektoren med rutiner, prosedyrer og faglige verktøy. Med støtte fra Statsforvalt


































































































