AddToAny

Jus og arbeidsliv

Jus og arbeidsliv
Du kan også lykkes med lønnskrav!
Bente Eide, seniorrådgiver, NFFs forhandlingsseksjon Norsk Fysioterapeutforbund kontaktes jevnlig av medlemmer og tillitsvalgte i situasjoner hvor virksomhetene omorganiserer, endrer funksjoner eller legger ned tilbud som fører til at de får tilbud om annen stilling. For mange ansatte oppleves en slik situasjon som skremmende og utrygg, men kan situasjonen heller brukes som en mulighet til å få økt lønn? Hva skal til for å få høyere lønn, og hvordan kan det gjennomføres? I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan du kan gå frem for å oppnå høyere lønn.
Alle er vi avhengige av en forutsigbar og trygg inntekt slik at vi får betalt våre regninger hver måned. I frykt for å miste jobben, gjøre seg upopulær overfor nærmeste leder eller skape misunnelse er det enkleste ofte å akseptere det tilbudet arbeidsgiver kommer med. Tariffavtalens system er det motsatte. Endrer du stilling og innhold, gir det deg en mulighet til å forhandle lønn. Som organisert arbeidstaker bør du benytte deg av den muligheten som ligger i tariffavtalen.
Overenskomsten i tariffområdet Spekter, arbeidsgiverorganisasjon for blant annet de statlige helseforetakene, hjemler minstelønn for stillingene fysioterapeut og spesialfysioterapeut. Minstelønn innebærer at det skal være mulig å forhandle lønn som er høyere enn de sentralt fastsatte satsene. I stillinger hvor det ikke er minstelønnssatser, må du selv forhandle deg frem til lønnsnivå lokalt i den enkelte stilling og virksomhet.
NFF får mange henvendelser om lønn og forhandlinger. I ett tilfelle fikk vi henvendelse fra en fysioterapeut som ble overført fra en fysioterapeutstilling til en rådgiverstilling. Medlemmet hadde en dyktig tillitsvalgt som hadde vært gjennom NFFs tillitsvalgtsopplæring og senere opparbeidet seg lang erfaring som tillitsvalgt. Medlemmet var kjent med at han hadde anledning til å fremme lønnskrav i forbindelse med endring av stilling, og ønsket å benytte seg av muligheten. Den tillitsvalgte startet med å kontakte NFF, og fikk bekreftet at dette var en god anledning til å frem
Gå til mediet

Flere saker fra Fysioterapeuten

En ny studie indikerer at manuell lymfedrenasje som behandling av lymfødem hos kvinner som er operert for brystkreft ikke er bedre enn kompresjonsbehandling.
article_web Fysioterapeuten 16.05.2019
Fysioterapeuter og annet helsepersonell burde hatt en opplæring i hvordan man kan ha med seg jobben hjem på en god måte, hvordan man kan håndtere sekundærtraumatisering, «compassion fatigue» og utbrenthet, mener psykologspesialist.
article_web Fysioterapeuten 15.05.2019
Regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett å bevilge fem millioner kroner til etablering av fire nye pakkeforløp. Det gjelder muskel- og skjelettlidelser, smertebehandling, utmattelse og ADHD.
article_web Fysioterapeuten 14.05.2019
En studie der forskerne konkluderte med at kognitiv atferdsterapi hadde en effekt mot ME, fikk kraftig kritikk for metoden. Nå har britiske helseforskningsmyndigheter konkludert med at studien oppfylte datidens krav.
article_web Fysioterapeuten 14.05.2019
Over ti år er det bygd opp en omfattende database om fysioterapi i primærhelsetjenesten, gjennom forskningsprogrammet FYSIOPRIM. Om man får midler til å drifte den videre etter 2020, er uklart.
article_web Fysioterapeuten 13.05.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt