AddToAny

Jernbanemannen

Jernbanemannen
Kjell Atle Brunborgs jernbaneliv startet på Ustaoset stasjon i 1972, med afghanerpels og langt hår. Avslutningen på hans lange tillitsvalgtkarriere ble ikke som planlagt, men han har elsket arbeidsplassen sin.
Den røde bilen svinger rolig opp ved siden av Bergen jernbanestasjon, stanser opp mens vinduet glir ned på førersiden - Skal du sitte på?

Et blidt, skøyeraktig fjes dukker opp. Norsk Jernbaneforbunds avtroppende leder, Kjell Atle Brunborg, er klar for å oppsummere sine 43 år i LO.Tøff start. Unge Brunborg hadde så vidt rukket å sette seg ned på forbundskontoret 4. januar 2000 da nyheten om jernbaneulykken på Åsta kom.

- Jeg var helt fersk så det ble en brå læringskurve. Å reise med tog er noe av det tryggeste som finnes. Så skjedde det som ikke skulle skje. Hele 19 mennesker mistet livet. Det var tungt, sier Kjell Atle Brunborg, som går av som leder på NJFs landsmøte i oktober.

Det har nå gått 16 år siden Åstalykken, men fortsatt kjenner Brunborg det er tungt å prate om dette.Tre generasjoner. Brunborg er stolt over at hans far var jernbanemann og at han og de to brødrene vokste opp ved og på jernbanesporet. De første årene bodde familien på Finse og senere flyttet de til Mjølfjell på Bergensbanen.

- Jeg ble kjørte med dresin til og fra skolen hver dag, forteller han entusiastisk.

Begge foreldrene lever og bor i dag i Voss. Selv hadde unge Brunborg talent for ski og tok blant annet en 5. plass i NM for yngre i slalåm i sin tid, og var også på kretslaget i friidrett. Han var en rask sprinter og likte fart og spenning. Og det var få som trodde at unge Brunborg skulle velge samme yrkesvei som sin far.

- Jeg drev med idrett, men da jeg fylte 17 år var jeg lei og v
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NTL-magasinet

Jordskifterettsleder Eivind Helleland (t.h.) og sorenskriver Frank Kjetil Olsen aksepterer ikke å bli degradert som følge av domstolsreformen. I tingretten tapte de saken mot staten.
NTL-magasinet 29.06.2022
På 1950-tallet ble det lagt nye premisser for arbeidslivet med innføringen av rasjonalisering og effektiviseringsmetoder, blant annet bruk av stoppeklokke.
NTL-magasinet 29.06.2022
- Deler av olja må ligge urørt, heter det i et kompromissforslag som ble vedtatt på LO-kongressens siste dag.
NTL-magasinet 29.06.2022
Det er en lang vei fra jordbæråkeren til lederjobben i Fagforbundet Post og Finans. Gerd Øiahals var 14 år den sommeren hun jobbet for sin første lønningspose.
NTL-magasinet 29.06.2022
NTL-tillitsvalgte Gudrun Høverstad og Mansoor Hussain er bekymret for pensjonen til de unge.
NTL-magasinet 29.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt