AddToAny

Ikke noe kodakmoment for norske banker

Ikke noe kodakmoment for norske banker
KRONIKK: Derfor har ikke ny teknologi ødelagt for norske banker.
Banksjefer skalv i buksene og fryktet at horder av gründere, med tøffe briller, visjonære ideer og fantastiske apper skulle snu opp ned på en næring som i prinsipp et har vært lik i hundrevis av år: E t sted som passer på pengene dine, og som låner ut penger til kvalifiserte låntakere. Rådville styreledere gikk fra den ene digitaliseringskonferanse n til den andre, der kodakmoment fikk en helt annen betydning enn vakre bilder. Den digitale dommedagen var nær, hvis man skulle tro trendekspertene. D et var bare spørsmål om tid før hipstergründerne var de nye banksjefene, og den eksisterende næringen nærmest lå i ruiner.

Nå, noe n år senere, kan vi fastslå at de gamle vant en krig som aldri ble kjempet. DNB er fremdeles Norges største bank, og posisjonene i markedet er omtrent som før. Bankdirektørene går fremdeles i mørk dress i stede t for hettegenser. Vi har fått et knippe forbrukslånsbanker, men de er gr ü ndet på folks manglende evne til sparing, ikke på nye spennende ideer.

Det finnes noen spennende initiativ med folkefinansiering, men heller ikke dette har tatt av som forventet, selv om man her ser en gradvis stigning. D et er mer snakk om evolusjon enn revolusjon, og mer et kompliment til tradisjon

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

- Jeg tenker at det blir et oppsving og økning i konkurser i 2021, flere inkassosaker og flere tvangsfullbyrdelser når bankene ikke kan utsette sakene lenger, sier utreder Morten Ousdal i Finans2.
Finansfokus 15.01.2021
En fersk høyesterettsdom legger større ansvar for rett identitet på bankene. Svaret fra bransjen er å øke sikkerheten.
Finansfokus 14.01.2021
Eika Gruppen bytter kjernebankløsning og kutter de årlige kostnadene til alliansebankene med inntil 250 millioner. Hovedtillitsvalgt Jan Flaskerud håper og tror det vil styrke alle parter i samarbeidet.
Finansfokus 13.01.2021
Alle de 1 800 Storebrand-ansatte i Norge og Sverige er invitert inn i prosjektet eller rettere sagt i prosessen som skal utvikle fremtidens arbeidsplass i selskapet. Svarene kommer i løpet av første halvår 2021.
Finansfokus 12.01.2021
Opprettelsen av et nytt morselskap for å styrke satsingen mot sparing blir tatt godt imot av tillitsvalgte i SpareBank 1-alliansen.
Finansfokus 11.01.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt