AddToAny

Hvordan gjennomføre lokale lønnsforhandlinger

Hvordan gjennomføre lokale lønnsforhandlinger
NHO Mat og Drikke sine tariffavtaler bygger på prinsippet om lokale lønnsforhandlinger. Dette prinsippet betyr at bare deler av den årlige lønnsreguleringen skjer sentralt, mens en større eller mindre del er ment å skje mellom den enkelte bedrift og dens tillitsvalgte.
For bedrifter som ikke har tariffavtale vil all lønnsregulering i prinsippet være lokal, også der bedriften velger å følge lønnsøkningene i tarifforhandlingene.

HVERT ÅR
Lokale forhandlinger skal skje en gang hvert år, og dette skal være etter at de sentrale forhandlingene er avsluttet.
Kravet til lokale forhandlinger betyr ikke at det er et krav om lokale lønnstillegg, men at det skal føres reelle forhandlinger om en eventuell regulering av lønnsnivået.

INGEN FORSKJELLSBEHANDLING
Forhandlingene skal skje mellom de lokale parter. Det betyr på arbeidsgiversiden representanter for bedriften, daglig leder eller noen som er gitt fullmakt til å forhandle på vegne av bedriften. Det er en fordel om bedriften stiller med flere representanter. For de ansatte er det de tillitsvalgte som forhandler. Normalt er det klubbstyret eller arbeidsutvalget som forhandler, men det kan også velges et særskilt forhandlingsutvalg. De tillitsvalgte forhandl
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Fra 1. juli 2024 ble kravene til innholdet i arbeidsavtaler endret. Endringene kommer som følge av EUs arbeidsvilkårsdirektiv.
Kjøttbransjen 22.08.2024
Lillesand-bedriften Jens Eide AS økte den totale driftsinntekten med 33 millioner i fjor sammenlignet med året før.
Kjøttbransjen 22.08.2024
Fallende interesse for kjøtterstattere og rykter om helsemessige utfordringer skaper problemer for produsenten av Beyond Burger.
Kjøttbransjen 22.08.2024
Han ser en vridning over til de billigere merkene. Coop og Xtra overtar mange kunder fra Gilde, forteller Extra-butikksjef Mikael Caspersen i Bærum.
Kjøttbransjen 22.08.2024
OSLO Matsentralen Oslo har vært tydelig på behovet for og ønsket om en ressursperson fra kjøttbransjen i styret. Nå har daglig leder ved Fatland Oslo, Ove Malvin Knutsen, tatt utfordringen.
Kjøttbransjen 22.08.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt