Hus & Bolig
28.08.2017
![HVILKEN OVN TIL HVILKEN KOKK? HVILKEN OVN TIL HVILKEN KOKK?](https://fagpressenytt.no/sites/default/files/styles/thumbnail/public/articles/print-hvilken-ov.png?itok=9scjrUgt)
Hvilken type kokk er du, og hva trenger du egentlig av utstyr? Bloggerne bak "Fru Timian" og "HellesKitchen" gir råd.
Markedet bugner av ovner, men hva skal man velge? Hus & Bolig har snakket med Marit Røttingsnes Westlie fra bloggen "Fru Timian" og Helle Øder Valebrokk, bloggeren bak HellesKitchen om deres erfaringer.
Kvalitet er det viktigste mener Marit Røttingsnes Westlie. Hun har en kombidampovn hjemme fordi hun lager mye mat. På «verkstedet» sitt har hun derimot to ovner. En kombidampovn, og en vanlig ovn. Men hva hun ville valgt selv om hun bare skulle hatt en ovn, er hun ikke sikker på.
Må ha-funksjoner
- Jeg måtte hatt både over- og undervarme, varmluft, grillfunksjon og pyrolyse, sier hun mens hun tenker seg om.
«Fru Timian» er opptatt av å lage oppskrifter som alle kan følge, også de som har en litt umoderne ovn. Derfor legger hun aldri ut oppskrifter som baserer seg på damping.
- Jeg har jo også folk som kontakter meg og spør hvordan de kan lage maten uten for eksempel å ha varmluftfunksjon, forteller hun.
Selv ville hun ikke klart seg uten pyrolyse.
- Jeg hater å måtte vaske kombidampovnen som ikke kommer opp i mer enn 230 grader celsius, sier hun, og mener det e
Gå til medietKvalitet er det viktigste mener Marit Røttingsnes Westlie. Hun har en kombidampovn hjemme fordi hun lager mye mat. På «verkstedet» sitt har hun derimot to ovner. En kombidampovn, og en vanlig ovn. Men hva hun ville valgt selv om hun bare skulle hatt en ovn, er hun ikke sikker på.
Må ha-funksjoner
- Jeg måtte hatt både over- og undervarme, varmluft, grillfunksjon og pyrolyse, sier hun mens hun tenker seg om.
«Fru Timian» er opptatt av å lage oppskrifter som alle kan følge, også de som har en litt umoderne ovn. Derfor legger hun aldri ut oppskrifter som baserer seg på damping.
- Jeg har jo også folk som kontakter meg og spør hvordan de kan lage maten uten for eksempel å ha varmluftfunksjon, forteller hun.
Selv ville hun ikke klart seg uten pyrolyse.
- Jeg hater å måtte vaske kombidampovnen som ikke kommer opp i mer enn 230 grader celsius, sier hun, og mener det e