Kjøkkenskriveren
19.12.2023
8 av 10 svensker over 45 år har problemer med å føre samtaler på restauranter og kaféer på grunn av lydnivået, viser en ny undersøkelse. Konsekvensen blir at gjestene velger bort steder med høyt lydnivå og søker seg til roligere serveringssteder.
Og det er ingen grunn til å tro at vi nordmenn er annerledes. 7 av 10 oppgir at det hender lydnivået styrer valg av restaurant og kafé - og annenhver går ikke tilbake til et sted hvor de har opplevd lydnivået som plagsomt høyt.
- Lydnivået og samtalen er en viktig del av matopplevelsen. Men trenden med åpne planløsninger og sparsommelig innredning har skapt miljøer som forsterker lydnivået, sier Fredrik Eriksson, prisbelønnet kokk og krovert i Sverige. Når svensker over 45 år går på restaurant eller k
Gå til mediet- Lydnivået og samtalen er en viktig del av matopplevelsen. Men trenden med åpne planløsninger og sparsommelig innredning har skapt miljøer som forsterker lydnivået, sier Fredrik Eriksson, prisbelønnet kokk og krovert i Sverige. Når svensker over 45 år går på restaurant eller k