Kjøttbransjen
21.03.2019
Unormale sesongvariasjoner i prisen på enkelte kjøttråvarer, skaper bekymring for mange kjøttbedrifter. Toma Mat i Haugesund opplever f.eks. at råvarene til bedriftens viktige baconproduksjon ikke hadde den samme prisutvikling i år som den normalt har. Det «taper» bedriften rundt 20 000 kroner pr. uke på.
Normalt går prisen på svinesider opp sent på høsten og inn mot jul. 1. oktober steg prisen med to kroner pr. kilo. Så kom en ny prisoppgang noen dager senere, denne gang var prishoppet på hele seks kroner pr. kilo. Normalt bli denne prisen justert kraftig ned over nyttår når ribbesesongen er over. Men i år gikk prisen kun ned med beskjedne 2 kroner og 50 øre. Det vil si nær seks kroner dyrere pr. kilo enn «normalprisen» 1. oktober 2018. Med enn tonnasje på mellom tre og fire tonn bacon pr. uke, bli dette en uventet merkostnad p
Gå til mediet