Kjøkkenskriveren
05.09.2022
Region Gotland, med sin sårbare geografiske beliggenhet i Østersjøen, har kommet langt med bygge opp en kriseberedskap for offentlige kjøkken. - Vi definerer en krise som en uforutsett hendelse som på ulike måter kan påvirke vår produksjon av mat, sier Katharina Selin, leder for mat og måltid i Region Gotland
Både Selin og hennes kollega enhetssjef Åsa Engdahl er involvert i arbeidet med å planlegge for eventuelle kriser som kan oppstå i regionen. Både pandemien og den pågående krigen i Ukraina har aktualisert temaet. De er veldig positive til at det Livsmedelsverket har arbeidet fram håndboken «Beredskap offentliga måltider» og tror den vil være til god hjelp for ulike måltidsvirksomheter rundt om Sverige i deres arbeid med å bygge opp en kriseberedskap.
START ENKELT
- Hvilke råd vil dere gi til norske kolleger som ønsker å komme i gang med et lignende arbeid?
- Kriseberedskap er et utrolig stort og komplekst område og det er veldig
Gå til medietSTART ENKELT
- Hvilke råd vil dere gi til norske kolleger som ønsker å komme i gang med et lignende arbeid?
- Kriseberedskap er et utrolig stort og komplekst område og det er veldig