Kjøttbransjen
10.06.2021
Gårdsand i Vestfold har i disse dager lansert en verdensbegivenhet. En kylling fôret opp på lokale proteinkilder - ikke importert soya som har reist halve kloden for å bli fortært.
Det er et samarbeid med lokale fôrprodusenter i Vestfold som gjør dette mulig.
Det er all grunn til både å berømme bedriften i Revetal og ikke minst fjørfebønder i fylket som er med på dette løftet for kortreist mat. Og selvsagt skal Norgesfôr ha sin velfortjente ros for denne nyorienteringen. Norske bønder har blitt kritisert for bruken av importert soya og nå skjer det altså banebrytende ting i Vestfold.
Men jeg savner initiativ og trykk fra dagligvarekjeden som skal selge og markedsf�
Gå til medietDet er all grunn til både å berømme bedriften i Revetal og ikke minst fjørfebønder i fylket som er med på dette løftet for kortreist mat. Og selvsagt skal Norgesfôr ha sin velfortjente ros for denne nyorienteringen. Norske bønder har blitt kritisert for bruken av importert soya og nå skjer det altså banebrytende ting i Vestfold.
Men jeg savner initiativ og trykk fra dagligvarekjeden som skal selge og markedsf�