AddToAny

Går norske artister mot et kulturelt generasjonsskifte?

Jeg håper jeg tar feil, men tallene er der, historien er der, skriver Jardar Johansen.
Innlegget ble først publisert i iTromsø. Det er gjengitt med forfatters tillatelse.

Corona har kommet for å bli. Vi stenger ned, låser opp, stenger ned, og slik fortsetter valsen.

Media kverner og kverner og fråtser i smittetall og varianter, og vi sloss om hvem som er vaksinert eller ikke, og hvor farlig denne uken kommer til å bli.

Men hva skjer når det roer seg? Hvordan ser verden ut på andre siden?

For ett år siden sto mange av mine kolleger og gledet seg til nasjonal gjenåpning. «Folk kommer til å være sulteforet!» sa mange. Folk var klare for å springe på konserter, restauranter og festivaler.

Jeg var personlig skeptisk til sånne positive prognoser, og denne høsten og vinteren har jeg virkelig kunnet slå meg selv på brystet og si - «det var det jeg sa!». Men det har jeg ikke brukt tiden til, og skal heller ikke gjøre det. For jeg har jobbet. Jobbet hardt, med utsatte prosjekter som måtte gjennomføres i høst og vinter.

Men i denne perioden har en ny ekkel tanke har sneket seg inn under huden. En tanke og et scenario som overskygger «gleden ved å ha rett», og som gjør at fremtiden føles fryktelig utrygg og usikker.

Vi har sett at alle under 30 springer ut på byen, fester og deltar med hjertens lyst i det som tilbys. Misforstå meg rett. Det er flott! Det er kjempebra! Men i de voksnes

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

Praksisen gjelder tilbakevirkende fra 1.1.2022 og inntil videre.
Musikkultur 21.01.2022
Kohortinndelinger og fortsatt forskjellsbehandling fra annet næringsliv setter kjepper i kulturhjulene.
Musikkultur 21.01.2022
published | author NTB, author Redaksjonen Oppdatert: Regjeringen følger anbefalingen. Helsedirektoratet og FHI anbefaler å øke antallet på offentlige innendørs arrangementer til 1.500 deltakere, dersom det er faste tilviste plasser.
Musikkultur 20.01.2022
De neste årene utvides Oslo kulturskole med 50 prosent av dagens tilbud, og det etableres 5000 nye plasser fordelt på tre nye kulturstasjoner.
Musikkultur 20.01.2022
Stipend og tid til å konsentrere seg om komponering og alternative konsertformat har fått Jørgen Skjulstad aka Center of the Universe vel gjennom pandemien.
Musikkultur 20.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt