AddToAny

FULL KONTROLL MED DIGITALT KOSTDATASYSTEM

- Uten et digitalt system for måltidsplanlegging hadde det vært umulig å kvalitetssikre det vi driver med, sier Kaja Helland-Kigen, klinisk ernæringsfysiolog og rådgiver ved Avdeling for kjøkken og matomsorg i Lillestrøm kommune.
Avdeling for kjøkken og matomsorg har helt siden 2010 brukt et digitalt system for måltidsplanlegging. Det startet med Aivo, men da det på et tidspunkt ble faset ut, gikk de over til Matilda Foodtech.
- At det ble Matilda handlet i stor grad om at systemet passer godt til produksjonsmodellen vår. Vi hadde spesifikke krav til funksjonalitet som vi hadde og savnet i Aivo, men også funksjoner som vi ønsket å ha med oss videre. Så var det andre som vi tenkte det ville bli behov for i framtiden, sier Kaja Helland-Kigen.

EIER SYSTEMET
Hovedkjøkkenet produsere daglig 850 middager som sendes ut til alle sykehjemmene i Lillestrøm kommune. Rundt 300 hjemmeboende får middag levert hjem til seg. I 2017 ansatte kommunene, som en av de første i landet, en klinisk ernæringsfysiolog knyttet til kjøkkenorganisasjonen.
Lillestrøm kommune har også gjort et annet utradisjonelt grep: De har ansatt rådgiver Vegard Winters ved avdelingen. Hans jobb er blant annet å være systemforvalter for kostdatasystemet Matilda og legge til rette for at systemet blir en enkel brukeropplevelse for kokkene, helsepersonell og andre som bruker systemet. - Jobben min er å sikre at organisasjonen er bygd opp riktig i systemet og at oppskrifter, innkjøpsplaner og etiketter samsvarer. Det fine med et slikt digitalt system er at man får varsler om noe er feil. Det kan for eksempel være en leverandør som har levert en alternativ matvare. Da er det enkelt å justere sli
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Sprøtt, spicy og friskt - fritert sild med thaisalat er en artig måte å tilberede en tradisjonell råvare på! Hva med å prøve den neste gang du har lyst på noe nytt og spennende til middag?
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Sommeren 2024 handlet ikke om agurknytt, men om potetprisene. Høye priser på poteter engasjerer mye, til tross for at de ellers har mistet mye popularitet.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Aldri før har så mange fullført videregående opplæring. Tall fra SSB viser at 82,2 prosent av elevene som startet i 2017, fullførte innen seks år, en økning på 1,2 prosentpoeng fra forrige kull.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
To av tre hjemmeboende eldre som mottar hjemmetjenester er underernærte eller i risiko for underernæring, ifølge en studie.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Essity, produsenten bak Tork, lanserer tre nye luksussåper for hoteller, serveringssteder og kontorer.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt