Kjøkkenskriveren
02.09.2024
Da er kostrådene endelig på plass! Mange i matbransjen er opptatt av forebyggende folkehelse, og har ventet på dette i flere år.
Vi skal kanskje ikke sammenligne det med selveste julekvelden, men det har unektelig vært litt forventninger.
Innholdsmessig visste vi omtrent hva som kom, for utkastet til nye kostråd kom allerede i mars. Selv om det var et stort engasjement i høringsrunden, med 235 innspill fra ulike organisasjoner og privatpersoner, var det liten grunn til å tro at det ville bli store endringer. Det ble det da heller ikke. Noen små justeringer her, noen pedagogiske grep der, og jevnt over en positiv grunntone.
Den største endringen i forhold til det opprinnelige utkastet var at det kom
Gå til medietInnholdsmessig visste vi omtrent hva som kom, for utkastet til nye kostråd kom allerede i mars. Selv om det var et stort engasjement i høringsrunden, med 235 innspill fra ulike organisasjoner og privatpersoner, var det liten grunn til å tro at det ville bli store endringer. Det ble det da heller ikke. Noen små justeringer her, noen pedagogiske grep der, og jevnt over en positiv grunntone.
Den største endringen i forhold til det opprinnelige utkastet var at det kom