AddToAny

FIGGJO FEIRER 75 ÅR

FIGGJO FEIRER 75 ÅR
Det begynte så smått som kraftverk i 1912. Seks år senere ble kraften fra elva brukt til et keramisk verksted. I 1941 ble det som i dag er Figgjo etablert, med produksjon av steingods, leirgods og fajanse for privatmarkedet.
-Figgjo har vært en hjørnesteinsbedrift fra første dag. Bemanningen har gått opp og ned, og på det meste var det 500 ansatte. I dag teller vi 96 årsverk, forteller administrerende direktør i Figgjo, Anne Kristine Rugland.

Fra 1962 satset bedriften også på det profesjonelle markedet, og hadde et bein i hver leir helt til eierskifte i 1994. Da valgte Figgjo først og fremst det profesjonelle markedet.

- Det er en unik arbeidsplass. Folk jobber med hjertet. Vi er med på å skape noe, og det er helt fantastisk. Vi er stolte av at det fremdeles er mye håndverk og manuelt arbeid i produksjonen, mye mer enn folk flest er klar over. Se på denne koppen. 52 par hender har vært borte i den, sier markedsansvarlig Anne Linn Olsen.

- Det er helt utrolig mye manuelt håndarbeid. Derfor klarer vi aldri å konkurrere utelukkende på pris. Kvalitet og slitestyrke er en stor del av vårt varemerke, sier Rugland.

Kombinert med kompetanse på
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Sprøtt, spicy og friskt - fritert sild med thaisalat er en artig måte å tilberede en tradisjonell råvare på! Hva med å prøve den neste gang du har lyst på noe nytt og spennende til middag?
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Sommeren 2024 handlet ikke om agurknytt, men om potetprisene. Høye priser på poteter engasjerer mye, til tross for at de ellers har mistet mye popularitet.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Aldri før har så mange fullført videregående opplæring. Tall fra SSB viser at 82,2 prosent av elevene som startet i 2017, fullførte innen seks år, en økning på 1,2 prosentpoeng fra forrige kull.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
To av tre hjemmeboende eldre som mottar hjemmetjenester er underernærte eller i risiko for underernæring, ifølge en studie.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Essity, produsenten bak Tork, lanserer tre nye luksussåper for hoteller, serveringssteder og kontorer.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt