AddToAny

ETTERUTDANNING OPNAR NYE DØRER

- Det har vore berikande å lære om norsk mathistorie, særskilt med tanke på ressursar innan jakt og fiske. Kvinnherad er blant dei kommunane i landet som har mest hjort, så det er ei råvare vi har bra tilgang på, seier institusjonskokk Rita Helland.
Helland jobbar som kokk på Valen sjukehus, ein institusjon innan psykiatri. Dei siste tre åra har ho i tillegg teke etterutdanning i «Lokal matkultur» ved Fagskulen Vestlandet, med Ulvik som undervisningsstad.

FRÅ PRAKTIKAR TIL AKADEMISK SKRIVING
Det er Vestland fylkeskommune som driv utdanningane på den tidlegare gartnarskulen. Seks samlingar i semesteret, og mykje arbeid på eiga hand, er det deltidsstudentane må gjennomføre. Dei må skrive fleire oppgåver, og legg særleg mykje arbeid ned i hovudoppgåva tredje året.
- Eg trengde å utfordre meg sjølv, seier Rita Helland då vi spør kvifor ho ga seg i kast med det tre-årige løpet. - Det starta med at eg så ei annonse for utdanninga på Facebook, og tenkte at dette var noko for meg. Men det var eit sjokk for meg å skulle byrje med akademisk skriving, slik dette studiet krev. Eg har alltid vore meir av ein praktikar, forklarar hun. - Det var tøffare enn eg hadde trudd, men eg har fått god hjelp av dei eg går i klasse med. Vi er berre seks stykke, så det har blitt eit godt samhald i gruppa.

ERFARINGSBASERT OPPGÅVE
- Utgangspunktet for hovudoppg�
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Sprøtt, spicy og friskt - fritert sild med thaisalat er en artig måte å tilberede en tradisjonell råvare på! Hva med å prøve den neste gang du har lyst på noe nytt og spennende til middag?
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Sommeren 2024 handlet ikke om agurknytt, men om potetprisene. Høye priser på poteter engasjerer mye, til tross for at de ellers har mistet mye popularitet.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Aldri før har så mange fullført videregående opplæring. Tall fra SSB viser at 82,2 prosent av elevene som startet i 2017, fullførte innen seks år, en økning på 1,2 prosentpoeng fra forrige kull.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
To av tre hjemmeboende eldre som mottar hjemmetjenester er underernærte eller i risiko for underernæring, ifølge en studie.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Essity, produsenten bak Tork, lanserer tre nye luksussåper for hoteller, serveringssteder og kontorer.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt