Kjøkkenskriveren
12.12.2016
friMAT er et ukentlig tilbud om gratis mat til mennesker som trenger en hjelpende hånd. Maten hentes gratis fra butikker og pakkes om i bæreposer før utdeling. Alt dette skjer ved hjelp av frivillige. Konseptet drives av Kristiansand Frikirke.
Vi har gjort det alle sammen, i større eller mindre grad. Kastet mat. Ofte uåpnet. Sett at holdbarhetsdatoen gikk ut i går. Tenkt at dette kan vi bli syke av. Enda en femtilapp rett vest. Det blir noen slike i måneden. Tør og vil ikke tenke på hva det blir i året. Hva må vel ikke da en butikk kaste av utgåtte datovarer? At det blir kastet mat for milliarder hvert år er hevet over enhver tvil.
GAMMEL MAT FÅR NYTT LIV
En som vet ganske mye om dette er Rune Tobiassen. I 2013 startet han ordningen friMAT. Han er pastor i Kristiansand Frikirke. Han tilhører en yrkesgruppe som har ord som arbeidsredskap. Rune Tobiassen satte praktisk handling bak ordene.
Hver torsdag ettermiddag henter frivillige sjåfører i friMAT etter avtale matvarer som er utgått, eller i ferd med å utgå på dato. Kasse på kasse med mat, noen virkelig tunge, bæres inn og fordeles så rettferdig som mulig i poser som står
Gå til medietGAMMEL MAT FÅR NYTT LIV
En som vet ganske mye om dette er Rune Tobiassen. I 2013 startet han ordningen friMAT. Han er pastor i Kristiansand Frikirke. Han tilhører en yrkesgruppe som har ord som arbeidsredskap. Rune Tobiassen satte praktisk handling bak ordene.
Hver torsdag ettermiddag henter frivillige sjåfører i friMAT etter avtale matvarer som er utgått, eller i ferd med å utgå på dato. Kasse på kasse med mat, noen virkelig tunge, bæres inn og fordeles så rettferdig som mulig i poser som står