AddToAny

EN BÆREPOSE SOLIDARITET

EN BÆREPOSE SOLIDARITET
friMAT er et ukentlig tilbud om gratis mat til mennesker som trenger en hjelpende hånd. Maten hentes gratis fra butikker og pakkes om i bæreposer før utdeling. Alt dette skjer ved hjelp av frivillige. Konseptet drives av Kristiansand Frikirke.
Vi har gjort det alle sammen, i større eller mindre grad. Kastet mat. Ofte uåpnet. Sett at holdbarhetsdatoen gikk ut i går. Tenkt at dette kan vi bli syke av. Enda en femtilapp rett vest. Det blir noen slike i måneden. Tør og vil ikke tenke på hva det blir i året. Hva må vel ikke da en butikk kaste av utgåtte datovarer? At det blir kastet mat for milliarder hvert år er hevet over enhver tvil.



GAMMEL MAT FÅR NYTT LIV

En som vet ganske mye om dette er Rune Tobiassen. I 2013 startet han ordningen friMAT. Han er pastor i Kristiansand Frikirke. Han tilhører en yrkesgruppe som har ord som arbeidsredskap. Rune Tobiassen satte praktisk handling bak ordene.

Hver torsdag ettermiddag henter frivillige sjåfører i friMAT etter avtale matvarer som er utgått, eller i ferd med å utgå på dato. Kasse på kasse med mat, noen virkelig tunge, bæres inn og fordeles så rettferdig som mulig i poser som står
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt