AddToAny

Dobbelt norgesmester i grøtkoking

Dobbelt norgesmester i grøtkoking
Tross en del prøving og feiling gikk Laila Røsholt Rød fra Andebu helt til topps i NM i grøt på Dyrsku'n i Seljord. Hun vant både kategorien hverdags- og festgrøt.
- Det er en ære å få være med å løfte fram de gamle kornsortene bygg og havre, sier institusjonskokken, som her deler sine oppskrifter.

16 personer fra hele landet deltok i finalen i grøtkoking. Bjørg Nordbø fra Åmotsdal vant kategorien grøt laget på vann og ble dermed Årets Grøtgrams. Institusjonskokk Laila Røsholt Rød gjorde derimot stor suksess og gikk til topps med begge sine to oppskrifter. Hun slo ut både deltakeren som het Grøt til etternavn, og vinneren av VM i havregrøt i Skottland, som kom til Dyrsku'n for å forsvare tittelen som grøtmester.

- Det var et supert arrangement, og bra med publikum. Jeg hadde også med meg en trivelig heiagjeng, sier Rød.

Mye prøving og feiling

NM i Grøt er både en hyllest til grøt som kulturarv og et bidrag til å styrke grøtens posisjon. Samtidig skal konkurransen fornye grøten. Laila Røsholt Rød leverte en enkel hverdagsgrøt. Den bes

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Sprøtt, spicy og friskt - fritert sild med thaisalat er en artig måte å tilberede en tradisjonell råvare på! Hva med å prøve den neste gang du har lyst på noe nytt og spennende til middag?
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Sommeren 2024 handlet ikke om agurknytt, men om potetprisene. Høye priser på poteter engasjerer mye, til tross for at de ellers har mistet mye popularitet.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Aldri før har så mange fullført videregående opplæring. Tall fra SSB viser at 82,2 prosent av elevene som startet i 2017, fullførte innen seks år, en økning på 1,2 prosentpoeng fra forrige kull.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
To av tre hjemmeboende eldre som mottar hjemmetjenester er underernærte eller i risiko for underernæring, ifølge en studie.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Essity, produsenten bak Tork, lanserer tre nye luksussåper for hoteller, serveringssteder og kontorer.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt