AddToAny

Dette er Tidsskriftet Fysioterapeuten - et innblikk i hvordan vi jobber og hvorfor

Vi heier på andres meninger, og spesielt meninger vi selv ikke er enig i.
To fysioterapeuter fra nord mener flere sider av podcasten «Lateralt og Medialt» - som gis ut av Tidsskriftet Fysioterapeuten - er problematisk. De viser til at den har skapt provokasjon og frustrasjon i flere miljøer. De mener det skyldes programvertenes egne tolkninger.

I tillegg er de misfornøyd med våre pulsmålinger og peker spesielt på samarbeidet vi har hatt med Smerteskolen. De mener artiklene i etterkant er lettvint journalistikk og lysende eksempler på manglende samsvar mellom empiri og påstandene som fremsettes.

Til slutt mener de vi har hatt et for lite nyansert bilde når vi har hatt kritiske saker om fysioterapeututdanningene, og forfatterne oppfordrer redaksjonen til å ta diskusjonen om vi bidrar til konflikt og polarisering eller til forståelse og dialog.

Det er særdeles sjelden jeg som redaktør - og vi i redaksjonen - svarer på meningsinnlegg. Årsaken er at vi forvalter ytringsfriheten. Det betyr at vi også heier på andres meninger, og spesielt meninger vi selv ikke er enig i.

Vi har et spesielt ansvar for å fremme synspunkter fra de av dere som er kritiske til den jobben vi gjør. Det skal få stå uimotsagt, uten noen forsvarstale fra oss.

Vi forvalter ytringsfriheten

Før jeg går videre, vil jeg også legge til at en organisasjon som Norsk Fysioterapeutforbund med rette har valgt at tidsskriftet skal følge demokratiske prinsipper hvor blant annet ytringsfriheten står sterkt. En fri og uavhengig presse er blant de viktigste ins

Les mer

Flere saker fra Fysioterapeuten

Sammendrag Skrevet av Kristoffer Østborg og Olav Nevestveit Barøy. fysioterapeutstudenter ved NTNU Trondheim. Medforfatter: Jonas Grevle Hofmo. Universitetslektor, Institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap, NTNU Trondheim.
Fysioterapeuten 13.05.2022
- Ikke rasjonelt å jobbe på et sykehus som er for trangt, sier foretakstillitsvalgt.
Fysioterapeuten 13.05.2022
Gerty Lund har foreløpig ingen utfordrere til vervet som forbundsleder på høstens landsmøte.
Fysioterapeuten 12.05.2022
Åpent brev til helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol og kunnskapsminister Tonje Brenna
Fysioterapeuten 12.05.2022
- Svært uventet, sier eldreombud, Bente Lund Jacobsen. Torsdag varsler regjeringen i revidert nasjonalbudsjett at den vil avvikle Eldreombudet fra 1. juli 2023.
Fysioterapeuten 12.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt