Kjøkkenskriveren
25.10.2016
Risenga bo- og omsorgssenter i Asker var en av de første institusjonene her i landet som innførte kok-kjølmetoden. I vår gikk kjøkkenet tilbake til kok-server og har ikke bare fått matlukten tilbake i korridorene. Omleggingen har også gitt romsligere matbudsjett.
Ønskelisten var ikke akkurat knapp da Aleris utlyste stilling som kjøkkensjef ved Risenga bo- og omsorgssenter tidligere i vår. For på Risenga skal ikke mat bare være næringsstoffer. Det er også kultur, identitet, trivsel, fellesskap og tradisjon for senterets beboere. De søkte etter en kjøkkensjef som vil gi beboerne det lille ekstra. Morten Bjørnstad lot seg ikke skremme, og i dag er han ansvarlig for kjøkkendriften. Han har i en årrekke jobbet både i restaurant og med catering. Han har et stort hjerte for senterets 104 beboere; han har lagt om kjøkkendriften, åpnet pårørende-kafe og har søkt om skjenkebevilling. Han har også blitt en naturlig fagperson inn i ledergruppa på Risenga.
MATLYSTEN PÅ TOPP
- Tilbakemeldingene fra beboere og pårørende på maten er bare positive. Det har kommet inn fem klager og ingen av dem handler om mat, sier kjøkkensjefen. Han synes ikke det var vemodig å pakke ned Fjordland-systemet som han kaller det. Inn kom i stedet hjemmelaget husmannskost
Gå til medietMATLYSTEN PÅ TOPP
- Tilbakemeldingene fra beboere og pårørende på maten er bare positive. Det har kommet inn fem klager og ingen av dem handler om mat, sier kjøkkensjefen. Han synes ikke det var vemodig å pakke ned Fjordland-systemet som han kaller det. Inn kom i stedet hjemmelaget husmannskost


































































































