AddToAny

- Brudd gir ny giv i kjernebankutvikling

- Brudd gir ny giv i kjernebankutvikling
Bankene i Lokalbank-samarbeidet ser ingen negative virkninger av at de blir sittende igjen med SDC som kjernebankpartner, etter at Eika Gruppen før jul kunngjorde at SDC skal byttes ut med TietoEvry. Det sier Lokalbank-lederen Bjørn Asle Hynne.
HASSE FARSTAD Foto: Levin Nestvold jr./ Adresseavisen

- Da vi sa opp avtalen med Eika Gruppen, var det blant annet fordi at vi mente Eika måtte redusere it-kostnadene med 250 millioner kroner. Dette hevdet de ikke var mulig, men vi erfarer nå at de skal gjøre dette gjennom en konvertering, sier lederen for de ti samarbeidende sparebankene, Bjørn Asle Hynne, til Finansfokus.

Hynne, som i det daglige er administrerende banksjef i Aasen Sparebank i Levanger, sier at Lokalbank har vurdert konvertering, men at man blir værende på SDC-plattformen. Dette fordi man mener at konverteringskostnadene er høye, og forbundet med både operasjonell og strategisk risiko.

- Samtidig er dette med tid et viktig element med tanke på ordinær forretningsdrift. Både SDC og TietoEvry vil være gode leverandører til norske banker, og det er naturlig for en bank å løpende vurdere sine leverandører. Lokalbank er tilhengere av økt samarbeid innenfor banksektoren på alt utenom det som omfatter selve kundegrensesnittet.

PLAN MOT KOSTNADSVEKST

Hynne fremholder at Eikas oppsigelse av avtalen med SDC ikke skaper praktisk ekstraarbeid for Lokalbank i det året man er inn

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Utlånstap bidro i fjor til å påføre norske banker en resultatsvikt på 12 milliarder kroner. Ifølge Statistisk sentralbyrå er kun hver femte krone konstaterte tap.
Finansfokus 04.03.2021
Ved oppgjøret i 2021 vil YS' inntektspolitiske utvalg sikre kjøpekraften. YS står fast ved frontfagsmodellen og mener kompetanseutvikling er nøkkelen til å få ledige i arbeid.
Finansfokus 03.03.2021
Hvordan vil koronapandemien prege det kommende lønnsoppgjøret og kan vi fortsatt stole på frontfagsmodellen?
Finansfokus 02.03.2021
Sparebanken Sogn og Fjordane (SSF) kutter 20 årsverk. Dette er et ledd i bankens kostnadsprosjekt.
Finansfokus 02.03.2021
Mange banker er klare til å foreta ekstra utbyttebetalinger til høsten. Disse pengene kommer i tillegg til vårens utbytter, som er i tråd med myndighetenes anbefaling om et begrenset utbytte for de to seneste årene.
Finansfokus 01.03.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt