AddToAny

Bransjemann som har satt tydelige spor etter seg

Bransjemann som har satt tydelige spor etter seg
En av kjøttbransjens mest sentrale personer gjennom mange år, John Nordal, fyller neste år 80 år. I denne samtalen med Kjøttbransjen rekapitulerer han noen høydepunkter fra sitt mangeårige virke i denne bransjen.
Veterinæren, som opprinnelig er fra Trysil, har trolig de fleste «seniorene» i vår bransje kjennskap til. Nordal var i mange år sentral i Prior og Gilde - det som etter hvert ble Nortura. Ikke minst tidligere KLF-direktør Kåre Bakke, som samarbeidet tett med Nordal i en rekke faglige spørsmål og høringsuttalelser i forbindelse med utallige forskriftsendringer i EU.

Vikar i pelsdyralslaget
John Nordal avsluttet veterinærstudiet ved NVH høsten 1968 og begynte i desember samme år som vit.ass. ved Institutt for næringsmiddelhygiene. Der jobbet han i vel fem år både som forsker og amanuensis.
- Jeg ble bedt om å ta et vikariat ved Norges Pelsdyralslag, og ble der i to og et halvt år med bl.a. ansvar for dyrehelsen hos mink/rev. På slutten av vikariatet ble jeg kontaktet av forskningssjefen ved Matforsk som ba meg søke en forskerstilling ved instituttet. Den takket jeg ja til, og ble i den frem til siste halvdel av 1979.
Så fikk jeg den ledige stillingen som veterinærinspektør i Landbruksdepartementet etter Atle Ørbeck Sørheim (som ble leder av det nyopprettede Statens næringsmiddeltilsyn). I disse ti årene, med varierende, arbeidsoppgaver, fikk jeg en bred faglig videreutdannelse og kompetanse i hygienespørs
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Norske mat- og reiselivsaktører omsatte for over to millioner kroner på den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin i januar.
Kjøttbransjen 07.03.2024
Tar noen til orde for en modernisering av landbrukssektoren, blir det fort vist til Armageddon (ren kontraktsproduksjon) på den ene siden, versus trygge og gode samvirkeforetak på den andre.
Kjøttbransjen 07.03.2024
HOLTER Mer smak på pølsene, men for lite egg. Kiwi Holter i Nannestad fikk også kjenne på eggmangelen i vinter.
Kjøttbransjen 07.03.2024
Onsdag 14. februar arrangerte Strinda videregående skole Matmanifestdagen for 13. år på rad. Dagen er feiring av trønderske råvarer og fagfolk innenfor restaurant- og matfag og ble i år støttet av Trondhjems Slakter- og Pølsemakerlaug sitt fond med 10 000 kroner.
Kjøttbransjen 07.03.2024
Kjøttselskapet Danish Crown i Danmark tapte rettssaken om feilaktig klimamerking av svinekjøtt. Det er landets første dom om såkalt «grønnvasking» hvor det gis et falskt inntrykk om miljøfordeler.
Kjøttbransjen 07.03.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt