AddToAny

Bransjemann som har satt tydelige spor etter seg

Bransjemann som har satt tydelige spor etter seg
En av kjøttbransjens mest sentrale personer gjennom mange år, John Nordal, fyller neste år 80 år. I denne samtalen med Kjøttbransjen rekapitulerer han noen høydepunkter fra sitt mangeårige virke i denne bransjen.
Veterinæren, som opprinnelig er fra Trysil, har trolig de fleste «seniorene» i vår bransje kjennskap til. Nordal var i mange år sentral i Prior og Gilde - det som etter hvert ble Nortura. Ikke minst tidligere KLF-direktør Kåre Bakke, som samarbeidet tett med Nordal i en rekke faglige spørsmål og høringsuttalelser i forbindelse med utallige forskriftsendringer i EU.

Vikar i pelsdyralslaget
John Nordal avsluttet veterinærstudiet ved NVH høsten 1968 og begynte i desember samme år som vit.ass. ved Institutt for næringsmiddelhygiene. Der jobbet han i vel fem år både som forsker og amanuensis.
- Jeg ble bedt om å ta et vikariat ved Norges Pelsdyralslag, og ble der i to og et halvt år med bl.a. ansvar for dyrehelsen hos mink/rev. På slutten av vikariatet ble jeg kontaktet av forskningssjefen ved Matforsk som ba meg søke en forskerstilling ved instituttet. Den takket jeg ja til, og ble i den frem til siste halvdel av 1979.
Så fikk jeg den ledige stillingen som veterinærinspektør i Landbruksdepartementet etter Atle Ørbeck Sørheim (som ble leder av det nyopprettede Statens næringsmiddeltilsyn). I disse ti årene, med varierende, arbeidsoppgaver, fikk jeg en bred faglig videreutdannelse og kompetanse i hygienespørs
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

OSLO Markedet for kjøtt er generelt på vei tilbake mot balanse, men det er usikkert hvor raskt det går. I første del av 2022 blir det underskudd på storfe og overskudd på gris. På lam og egg kan det gå mot mer overskudd, mens det for neste år blir for lite sau.
Kjøttbransjen 07.10.2021
Ryktene om kjøttbransjens død
Kjøttbransjen 07.10.2021
Etter å ha senket en eagle (to slag bedre en hullets par) på ett av de tøffeste hullene på Sandefjord Golfklubb, kunne Alexander Nygaard innkassere seieren i årets utgave av KLF Open.
Kjøttbransjen 07.10.2021
Oppdal Spekemat investerer nær 140 millioner kroner i et helt nytt produksjonsanlegg på Oppdal. Allerede 1. juli neste år, er det planlagt drift i det nye anlegget.
Kjøttbransjen 07.10.2021
Det har kommet et nytt begrep i kvalitetsverden for næringsmiddelbedriftene: Mattrygghetskultur. Fagsjef for kvalitet og mattrygghet i KLF, Christiane Hoffmann, forklarer konseptet nærmere.
Kjøttbransjen 07.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt