Kjøttbransjen
21.03.2019
Sammen med sentrale aktører i kjøttbransjen i Troms har Opplæringskontoret for verkstedsteknisk- og matfag (OK VM) innledet et stort rekrutteringsprosjekt for å få flere unge i nord til å velge kjøttfaget når de planlegger sin yrkesaktive karriere.
Bakgrunn for tiltaket er svært liten søkning til matfag generelt og fordypning i kjøttfaget spesielt. Og ideen er like enkel som den er fornuftig: når fagfolk - som utøver faget til daglig - kommer på banen, vil det enklere kunne overbevise de unge om at kjøttveien er en riktig vei å gå.
TRENGER 15 LÆRLINGER
- Det er pr. i dag kun to lærlinger i pølsemakerfaget og en lærling i kjøttskjærerfaget i hele Troms. Selvsagt alt for lite! Det reelle behovet ligger på ca. 15 lærlinger pr. år i de fire kjøttfagene (slakter, kjøttskjærer, pølsemaker og butikkslakter), sier daglig leder Rune M. Sørensen i OK VM i Troms.
- Hvordan kom dette i stand og hvem tok initiativet?
- Jeg tok kontakt med Erik Mydland og luftet ideen. Sammen med Svein Ole Kristiansen, produksjonssjef ved Aron Mat og leder av prøvenemnd i pølsemakerfaget, hadde de allerede kjørt pølsekurs for små
Gå til medietTRENGER 15 LÆRLINGER
- Det er pr. i dag kun to lærlinger i pølsemakerfaget og en lærling i kjøttskjærerfaget i hele Troms. Selvsagt alt for lite! Det reelle behovet ligger på ca. 15 lærlinger pr. år i de fire kjøttfagene (slakter, kjøttskjærer, pølsemaker og butikkslakter), sier daglig leder Rune M. Sørensen i OK VM i Troms.
- Hvordan kom dette i stand og hvem tok initiativet?
- Jeg tok kontakt med Erik Mydland og luftet ideen. Sammen med Svein Ole Kristiansen, produksjonssjef ved Aron Mat og leder av prøvenemnd i pølsemakerfaget, hadde de allerede kjørt pølsekurs for små