AddToAny

BARN LIKER SØT OG FET MAT BEST

Hvor intenst barn opplever smaker ser ikke ut til å påvirke hvilken mat de liker. Barn liker søt og fet mat best, mens mat som smaker bittert eller umami er minst likt.
Dette er blant funnene i doktorgraden til Edulia-stipendiat Ervina Ervina. Hun har undersøkt sammenhengen mellom smakssensitivitet og matpreferanser hos drøyt 250 barn mellom 9 og 12 år. I denne alderen begynner gjerne barna å ta mer selvstendige matvalg og iblant handler de mat eller snacks selv. I tillegg blir de mer påvirket av venner og klassekamerater, samtidig som foreldrenes innflytelse blir mindre.

SMAKSOPPLEVELSEN ER INDIVIDUELL
Ervina har funnet at hvordan barn opplever smak - salt, surt, søtt, bittert og umami - varierer utfra hvilke matvarer og grunnsmaker det dreier seg
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Den 120 kilo store elgen som ble skutt i Stavanger i høst, endte opp som middag for 600 eldre på sykehjemmene. Butikkprisen på kjøttet ble anslått å være på hele 50.
Kjøkkenskriveren 16.12.2024
Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Disse utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.
Kjøkkenskriveren 16.12.2024
Nå kommer Skyr® Naturell i et praktisk stort beger for alle som vil ha mer protein i kostholdet sitt. Dermed utfordrer Q-Meieriene den trendy osten som TikTok-influensere bruker i sine oppskrifter.
Kjøkkenskriveren 16.12.2024
Nettstedet norsktradisjonsmat.no er en skattekiste for alle som er opptatt av norske mattradisjoner. I samlingen finnes det over 1000 oppskrifter tilgjengelig.
Kjøkkenskriveren 16.12.2024
MILJØDIREKTORATET: Nå kan kantinen til Miljødirektoratet på hovedkontoret på Helsfyr i Oslo skilte med Svanemerket.
Kjøkkenskriveren 16.12.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt