AddToAny

BARN LIKER SØT OG FET MAT BEST

Hvor intenst barn opplever smaker ser ikke ut til å påvirke hvilken mat de liker. Barn liker søt og fet mat best, mens mat som smaker bittert eller umami er minst likt.
Dette er blant funnene i doktorgraden til Edulia-stipendiat Ervina Ervina. Hun har undersøkt sammenhengen mellom smakssensitivitet og matpreferanser hos drøyt 250 barn mellom 9 og 12 år. I denne alderen begynner gjerne barna å ta mer selvstendige matvalg og iblant handler de mat eller snacks selv. I tillegg blir de mer påvirket av venner og klassekamerater, samtidig som foreldrenes innflytelse blir mindre.

SMAKSOPPLEVELSEN ER INDIVIDUELL
Ervina har funnet at hvordan barn opplever smak - salt, surt, søtt, bittert og umami - varierer utfra hvilke matvarer og grunnsmaker det dreier seg
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Konkurransen NM Sunn Mat i kantina virker til å være en skikkelig suksess. Over 460 kantiner er påmeldt i konkurransen, noe som vil si at om lag 150 000 gjester vil kunne nyte godt av en kantine med ekstra fokus på sunn mat.
Kjøkkenskriveren 18.11.2022
Oslo universitetssykehus, Ullevål, hadde uvant besøk i sommer. I en uke var roboten «Bella» i drift på Barnesenteret og kom på døra med mat og drikke.
Kjøkkenskriveren 15.11.2022
Hennig-Olsen utvider samarbeidet med Freia og lanserer den populære Sørlandsis-serien med tre smaker.
Kjøkkenskriveren 07.11.2022
Det er bransjen selv som inntar scenen når åpningskonferansen Kraften til å ta Norge videre setter startskuddet for UMAMI ARENA 14.-17. februar på NOVA Spektrum i Lillestrøm. Her samles alle som er opptatt av bransjens fremtid.
Kjøkkenskriveren 07.11.2022
I den siste antologien presenteres 14 bacheloroppgaver levert av 2019-kullet ved Yrkesfaglærerutdanningen i restaurant og matfag ved OsloMet - storbyuniversitetet.
Kjøkkenskriveren 07.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt