Elisabeth Strøm
Mange sykehjem og sykehus kjenner til Atpro200. Proteinpulveret har vært markedsført gjennom Vital Ernæring, og tilgjengelig gjennom Asko og Servicegrossistene.
Energi- og næringstett kost anbefales som standardkost for pasienter og brukere i sykehjem og ved enkelte avdelinger på sykehus. Denne kostformen skal vurderes for alle som er i risikogruppen for å utvikle underernæring og/eller er underernærte. Melk, fløte og oljer er gode produkter å berike maten med for å øke mengden av kalorier og fett. Disse produktene inneholder derimot ikke mye proteiner.
Det er her Atpro200 kommer inn i bildet. Det blir markedsført som et kokestabilt, hydrolisert proteinrikt pulver med nøytral smak. Ved hjelp av produktet kan kjøkkenet enkelt øke innholdet av kroppens byggesteiner, uten at det går på bekostning av smak og kvalitet. I følge Vital Ernæring består Atpro200 av gelatin, som er protein utvunnet av okse.