AddToAny

Ask Spekehus - et bærekraftig bedriftseventyr på Hadeland

Ask Spekehus - et bærekraftig bedriftseventyr på Hadeland
Det startet med beskjedne 160 kvadratmeter stor produksjonslokaler for Hadeland-bedriften Ask Spekehus i 2014. Nå er bedriften på plass i et topp moderne spekematanlegg på 1200 kvadratmeter til den nette sum av 22 millioner kroner.
Faktisk er det ene produksjonsrommet som benyttes nå, like stort som hele det gamle bygget på hjemgården til daglig leder Kristoffer Evang. En eventyrlig forbedring med andre ord. Og litt flere eventyrlige tall: Neste år regner Evang med å omsette for mellom 25 og 30 millioner kroner. En formidabel utvikling i løpet av åtte års drift med andre ord. Hva er forklaringen?

Inne i 176 meny-butikker
- Ja, jeg må innrømme at det har gått raskt i svingene de siste årene. Vi så selvsagt ikke dette komme da vi i vår spede begynnelse i 2014 funderte på hva vi skulle satse på og hvilket marked vi burde utfordre. Med fasit i hånd, kan vi vel fastslå at vi traff brukbart. Forbrukerne har tatt godt imot våre produkter, bl.a. takket være solid distribusjonshjelp av NorgesGruppen. Det har hatt mye å si. Vi er nå inne i til sammen 176 Meny-butikker med to salamivarianter og fem spekepølse-typer. Rendyrkingen av spekemat basert bare økologisk og frilandsgris har op
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Nortura blir ny hovedleverandør for hvitt kjøtt og egg til Forsvaret
Kjøttbransjen 27.01.2022
Gjennom omsetningsavgiften finansierer den norske bonden avsetningstiltak, produksjonsregulerende tiltak og opplysningsvirksomhet. Og via det siste tiltaket, får MatPrat sitt budsjett.
Kjøttbransjen 27.01.2022
Den siste prognosen fra markedsregulator Nortura viser at det er underskudd eller balanse for alle kjøttslag, mens det er overskudd av egg. For lam viser prognosen balanse frem til slaktesesongen, private kjøttbedrifter har stort behov for råstoff av lam, og frykter underskudd
Kjøttbransjen 27.01.2022
Daglig leder og eier i Åkeberg Skoglunn, Roger Lund, ønsker med dette å klargjøre at de ikke har noen form for kobling til Foods - som drev virksomhet
Kjøttbransjen 27.01.2022
Vi har tatt pulsen på bransjens bedrifter Datakriminalitet må tas på ramme alvor
Kjøttbransjen 27.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt