Kjøkkenskriveren
31.01.2017
- Vi blir eldre, og antallet personer over 67 år øker. Å møte behovene vil gi oss store utfordringer. Vi trenger mer kunnskap. Akademia og forskningsinstitusjoner må få mat og måltid på agendaen. Vi tror de gode løsningene ligger i samarbeid på tvers, hevder daglig leder Arna Smistad i Måltidets Hus.
Kompetanseplattformen NCE Culinology er et langsiktig samarbeidsprosjekt mellom bedrifter og offentlige aktører innen mat og måltid. Samarbeidet startet i 2007, og har flere satsingsområder.
- Eldre og mat er et viktig tema. Aldring fører til fysiologiske, helsemessige og sosiale forandringer, og riktig kosthold blir desto mer avgjørende. Vårt mål er å etablere et Norsk måltidssenter for eldre, med et eget forskningskjøkken. Det er store samfunnsmessige besparelser i å få folk til å spise sunt. Utveksling av erfaringer er små steg på veien framover, fortsetter Smistad.
FRISKE ELDRE
Førsteamanuensis Kai Vic
Gå til mediet- Eldre og mat er et viktig tema. Aldring fører til fysiologiske, helsemessige og sosiale forandringer, og riktig kosthold blir desto mer avgjørende. Vårt mål er å etablere et Norsk måltidssenter for eldre, med et eget forskningskjøkken. Det er store samfunnsmessige besparelser i å få folk til å spise sunt. Utveksling av erfaringer er små steg på veien framover, fortsetter Smistad.
FRISKE ELDRE
Førsteamanuensis Kai Vic