Kjøttbransjen
16.08.2018
JEVNAKER Ask Gård er historien om familiebedriften på Jevnaker som for fire år siden begynte å produsere økologiske spekeprodukter i et lokale på 22 kvadratmeter. Når er dette arealet tidoblet og neste år flytter bedriften inn i nytt anlegg på 700 kvadratmeter.
Lærdom av bommerter og feil! Det har daglig leder Kristoffer Evang dratt nytte av i etableringen og utviklingen av småskalabedriften ved Randsfjorden. Han innrømmer at læringskurven har vært usedvanlig bratt. Pølseproduksjon lærte han seg faktisk via filmer på YouTube.
KLASSISK MATNERD
- Jeg er i utgangspunktet en klassisk matnerd og det hjalp meg i startfasen. Men det har vært mye prøving og feiling underveis. Jeg har blant annet innsett at plassmangel er et stadig tilbakevendende problem. Siden den spede starten i 2013, har vi vel bygd ett eller annet nytt hvert eneste år. Det er selvfølgelig ikke bedriftsøkonomisk ideelt, sier Evang med et smil rundt munnen.
FAMILIEGÅRD
Bedriften er en del av en familiegård med 150 vinterfôrede sauer. Totalareal
Gå til medietKLASSISK MATNERD
- Jeg er i utgangspunktet en klassisk matnerd og det hjalp meg i startfasen. Men det har vært mye prøving og feiling underveis. Jeg har blant annet innsett at plassmangel er et stadig tilbakevendende problem. Siden den spede starten i 2013, har vi vel bygd ett eller annet nytt hvert eneste år. Det er selvfølgelig ikke bedriftsøkonomisk ideelt, sier Evang med et smil rundt munnen.
FAMILIEGÅRD
Bedriften er en del av en familiegård med 150 vinterfôrede sauer. Totalareal