Kjøkkenskriveren
24.10.2017
Politikerkrav til økologisk mat var brekkstangen som gjorde det enklere og billigere å lage mat fra grunnen. Billigere innkjøp dekker de økte lønnsutgiftene på Bispebjerg Hospital i Danmark.
- Det er travelt den første tiden, men vi kommer inn i rutinene etter hvert. Michael Allerup Nielsen er i gang igjen. Tidligere har han gått fra halvfabrikata til å lage mat fra grunnen både på Herlev og Gentofte Hospital. Nå har den danske kjøkkensjefen, som har inspirert også norske institusjonskjøkken, gått på samme jobb en gang til.
MINDRE KJØKKEN
- Jeg kom fra et kjøkken hvor vi hadde 1200 pasienter. Her har vi 550. Det gir oss noen andre muligheter. Når vi arbeider som vi gjør med mat som lages fra gunnen, er det faktisk en annen fleksibilitet ved et mindre kjøkken som dette, sier Nielsen. Nå er han kjøkkensjef på Bispebjerg Hospital i København.
Herlev og Gentofte hadde satset på halvfabrikata før Michael Allerup Nielsen snudde opp-ned på rutinene. Det hadde Bispebjerg, også.
- Nå har vi startet opp. Vi har bygd et
Gå til medietMINDRE KJØKKEN
- Jeg kom fra et kjøkken hvor vi hadde 1200 pasienter. Her har vi 550. Det gir oss noen andre muligheter. Når vi arbeider som vi gjør med mat som lages fra gunnen, er det faktisk en annen fleksibilitet ved et mindre kjøkken som dette, sier Nielsen. Nå er han kjøkkensjef på Bispebjerg Hospital i København.
Herlev og Gentofte hadde satset på halvfabrikata før Michael Allerup Nielsen snudde opp-ned på rutinene. Det hadde Bispebjerg, også.
- Nå har vi startet opp. Vi har bygd et


































































































