AddToAny

ØKO-KRAV BAK MAT FRA GRUNNEN

ØKO-KRAV BAK MAT FRA GRUNNEN
Politikerkrav til økologisk mat var brekkstangen som gjorde det enklere og billigere å lage mat fra grunnen. Billigere innkjøp dekker de økte lønnsutgiftene på Bispebjerg Hospital i Danmark.
- Det er travelt den første tiden, men vi kommer inn i rutinene etter hvert. Michael Allerup Nielsen er i gang igjen. Tidligere har han gått fra halvfabrikata til å lage mat fra grunnen både på Herlev og Gentofte Hospital. Nå har den danske kjøkkensjefen, som har inspirert også norske institusjonskjøkken, gått på samme jobb en gang til.

MINDRE KJØKKEN
- Jeg kom fra et kjøkken hvor vi hadde 1200 pasienter. Her har vi 550. Det gir oss noen andre muligheter. Når vi arbeider som vi gjør med mat som lages fra gunnen, er det faktisk en annen fleksibilitet ved et mindre kjøkken som dette, sier Nielsen. Nå er han kjøkkensjef på Bispebjerg Hospital i København.
Herlev og Gentofte hadde satset på halvfabrikata før Michael Allerup Nielsen snudde opp-ned på rutinene. Det hadde Bispebjerg, også.
- Nå har vi startet opp. Vi har bygd et
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

God folkehelse er ikke bare en verdi i seg selv - det er samfunnets viktigste beredskap. Når kriser rammer, står en befolkning med god fysisk og psykisk helse stødigere.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
En ny undersøkelse fra facility management-selskapet Toma viser at 2 av 10 nordmenn ofte kaster mat hjemme.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Det var mye som sto på programmet da Kost- og ernæringsforbundets fylkesledere og landsstyret hadde sin årlige samling i september. I år var den lagt til Oslo.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Hvem har egentlig ansvaret når maten skal sendes ut til hjemmeboende? Mange kommuner bruker frivillige og private biler, andre har egne sjåfører og kjøretøy. Mattilsynet minner om at reglene for matsikkerhet er de samme, uansett hvem som leverer.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Middag levert hjem kan være en hjelp på veien for å bidra til at eldre klarer seg selv, og i Lillestrøm kommune er dette en lavterskel-tjeneste som ikke krever vedtak fra kommunen.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt