AddToAny

STAVANGER KOMMUNE GÅR MOT STRØMMEN

Aromi er et kostdatasystem som benyttes av mange kommuner og sykehus i flere nordiske land, men det er foreløpig lite brukt i Norge. Stavanger er første kommune her i landet som har valgt Aromi fra CGI.
Stavanger kommune tok i bruk Aromi for snart et år siden og Magne Christensen, seksjonssjef kjøkken har ingenting å utsette på kostdatasystemet så langt. Han mener det har mange smarte løsninger, er enkelt å bruke og oppfølgingen fra systemsiden er upåklagelig. - Overgangen fra Aivo, som vi hadde før, har gått smertefritt og jeg har ikke registret mange spørsmål fra de ansatte på sykehjemmene heller, sier han.
Han innrømmer at det var visse betenkeligheter i starten med å ta i bruk et system som ingen andre kommuner bruker her i landet.
- I anbudsrunden vant Aromi på alle kravene vi hadde, så vi var veldig positivt innstilt helt fra start. Å velge noe helt nytt passet vår organisasjon veldig godt. Det handler om hva slags drift man har og hvordan man ønsker organisasjonen skal være. Vi ønsket ikke bare en fortsettelse av det gamle, som ville ha vært å gå over til Matilda, sier Christensen.
Personlig er han også fornøyd med at det kommer flere kostdataprogram på det norske markedet, som han mener lenge har vært monopolisert. Spesielt rettet mot sykehjem.

TRÅKKET OPP LØYPA
Stavanger kommune har andre behov enn mange andre kommuner. I tillegg til å produsere rundt 600 middager daglig, leverer de også rundt 5000 skolemåltider. - Vi produserer mye og har litt andre behov enn mange andre, men kostdatasystemet Aromi setter ingen begrensninger. Magne Christ
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Sprøtt, spicy og friskt - fritert sild med thaisalat er en artig måte å tilberede en tradisjonell råvare på! Hva med å prøve den neste gang du har lyst på noe nytt og spennende til middag?
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Sommeren 2024 handlet ikke om agurknytt, men om potetprisene. Høye priser på poteter engasjerer mye, til tross for at de ellers har mistet mye popularitet.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Aldri før har så mange fullført videregående opplæring. Tall fra SSB viser at 82,2 prosent av elevene som startet i 2017, fullførte innen seks år, en økning på 1,2 prosentpoeng fra forrige kull.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
To av tre hjemmeboende eldre som mottar hjemmetjenester er underernærte eller i risiko for underernæring, ifølge en studie.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Essity, produsenten bak Tork, lanserer tre nye luksussåper for hoteller, serveringssteder og kontorer.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt