AddToAny

FORESLÅR KOSTHÅNDBOKEN SOM NASJONAL FAGLIG RETNINGSLINJE

Kosthåndboken fra 2012 skal revideres. I den forbindelse har det blitt gjennomført en nasjonal kartlegging av mat og måltider i sykehus. Denne viser at kjøkkenledere med enkle tiltak kan bidra til å forbedre mattilbudet og næringspraksisen for innlagte pasienter.
En prosjektgruppe ved St. Olavs hospital har gjennomført en nasjonal spørreundersøkelse på oppdrag av Helsedirektoratet. Målet er å få et bedre kunnskapsgrunnlag i arbeidet med å revidere Kosthåndboken. I undersøkelsen har ulike yrkesgrupper som jobber med mat og måltider blitt spurt om hva de mener om mattilbudet og ernæringspraksisen for innlagte pasienter over 18 år i somatikk og psykiatri.
Det fins ingen oversikt over hvordan kvaliteten er på mattilbudet rundt om på norske sykehus. Det mangler også oversikt over i hvilken grad sykehus og institusjoner i spesialisthelsetjenesten følger nasjonale retningslinjer og anbefalinger. Rapporten «Nasjonal kartlegging av mat og måltider i sykehus» gir noen svar på hvordan det står til. De har spurt kjøkkenledere, ledere på sengeposter, klinisk ernæringsfysiologer og fagdirektører om en rekke forhold som har betydningen for mat- og måltidstilbudet.
VERKTØY I ARBEIDSHVERDAGEN
De viktigste funnene blant kjøkkenlederne er at de i stor grad følger anbefalingene i Kosthåndboken. De oppgir å aktivt bruke Kosthåndboken for å utarbeide menyplan for standar
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Sprøtt, spicy og friskt - fritert sild med thaisalat er en artig måte å tilberede en tradisjonell råvare på! Hva med å prøve den neste gang du har lyst på noe nytt og spennende til middag?
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Sommeren 2024 handlet ikke om agurknytt, men om potetprisene. Høye priser på poteter engasjerer mye, til tross for at de ellers har mistet mye popularitet.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Aldri før har så mange fullført videregående opplæring. Tall fra SSB viser at 82,2 prosent av elevene som startet i 2017, fullførte innen seks år, en økning på 1,2 prosentpoeng fra forrige kull.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
To av tre hjemmeboende eldre som mottar hjemmetjenester er underernærte eller i risiko for underernæring, ifølge en studie.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Essity, produsenten bak Tork, lanserer tre nye luksussåper for hoteller, serveringssteder og kontorer.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt