Ren Mat
12.09.2023
Du trenger en grei oppskrift. Vi; mor og datter Meskestad, bruker en på porter (mørkt øl), og brygger en batch som ender på ca. 4-5 liter.
Til dette trenger du bare et par kilo malt, og da er det lett å brygge på kjøkkenbenken - gjerne økologisk.
I stedet for moderne desinfeksjonsmidler som Starsan, så koker vi einerlåg. Denne bruker vi støtt gjennom hele bryggingen. Det er best å brygge når snøen er kommet, det bør være kuldegrader.
Fremgangsmåte
Først varmer vi opp 7 liter vann i pinnekjøttkjelen til mor, til ca. 68 grader. Så hiver vi oppi ei rist i bunnen og fester meskeposen ( ja, vi heter Meskestad) med strikkep
Gå til medietI stedet for moderne desinfeksjonsmidler som Starsan, så koker vi einerlåg. Denne bruker vi støtt gjennom hele bryggingen. Det er best å brygge når snøen er kommet, det bør være kuldegrader.
Fremgangsmåte
Først varmer vi opp 7 liter vann i pinnekjøttkjelen til mor, til ca. 68 grader. Så hiver vi oppi ei rist i bunnen og fester meskeposen ( ja, vi heter Meskestad) med strikkep