AddToAny

- VI ER MED PÅ EN MATREISE

- VI ER MED PÅ EN MATREISE
Sørumsand videregående skole inviterte hele lokalsamfunnet til grøtdag i slutten av februar. Anledningen var relansering av en ny og bærekraftig kantine.
År 2020 byr på nye utfordringer for landets videregående skoler: De nye læreplanene som trer i kraft til høsten har fått inn nye og tverrfaglige temaer: Bærekraftig utvikling, folkehelse og livsmestring, demokrati og medborgerskap. I tillegg har Viken fylkeskommune vedtatt en målsetting om 25 prosent økologiske innkjøp og forbruk i sine skolekantiner. Disse kravene har motivert Sørumsand videregående skole til å ta tak og gjøre en forskjell. De signerte en intensjonsavtale med Matvalget for å nå målet om en mer bærekraftig kantine. Det betyr sunnere mat på menyen, men også mindre matsvinn og mindre bruk av engangsservice og emballasje.

ELEVENE SKAL BLI METTE
- Vi har kuttet ut salg av sjokolade og muffins og har fjernet gatekjøkken-stasjonen. Nå har vi mye mer frukt og grønt på menyen - og vi baker alt av brød selv, forteller kantineleder Gun Vigdis Sletner.
Det er mel, kaffe og melk som utgjør mest av den økologiske andelen. Ellers er det myndighetens kostholdsråd som ligger til grunn for mattilbudet. Hun og kantinemedarbeider Kari Grethe Haugerud har ledet prosjektet med god bistand fra Matvalget, som er en veiledningstjeneste for offentlige og private virksomheter som vil legge om til bærekraftige måltider til sine spisegjester.
- Jeg har jobbet i skolekantiner i over tjue år og det er første gang jeg har opplevd slik oppbakking. Hvis vi har vært usikre eller tvilt
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt