Ren Mat
17.06.2016
Lager du sauser og tilbehør fra bunn vet du akkurat hva de inneholder. I mange ferdigsauer er det mye sukker og mange E-stoffer som gjør at de holder seg nesten uendelig. Lag dem selv, det er sunnere og det smaker mye bedre også.
CHILISAUS
Sjekk hvor sterke chiliene er, er de krutt, kan du erstatte noe med paprika. Men litt sterkt skal det være. Sausen passer til kylling, fisk, sjømat, vårruller eller nudelsalat. Den ferdigkjøpte inneholder veldig mye sukker og fem forskjellige E-stoffer. Lager du den selv har du bedre kontroll over hva du dypper vår- eller sommerrullene i. Dette gir ca. 3 dl saus. Du kan bare gange opp hvis du vil lage mer. Sausen holder seg noen uker i kjøleskapet.
1,5 dl epleeddik 2 dl agavesirup 3 dl vann 3 ss asiatisk fiske- eller østersaus (ikke øko) 1 ss ketjap manis (ikke øko) 4 hvitløkfedd, finhakket 4 røde chili, finhakket med frø 1 stor sjalottløk, finhakket 1 ss frisk ingefær, revet 1 ss maisstivelse
• Ha alle ingrediensene, utenom maisstivelsen, i en gryte.
• Kok opp og la blandingen koke til den er redusert til ca. det halve.
• Trekk kjelen av platen, bland inn maisstivelsen utrørt i litt kaldt vann og kok forsiktig til den tykner.
• Ha sausen over p
Gå til medietSjekk hvor sterke chiliene er, er de krutt, kan du erstatte noe med paprika. Men litt sterkt skal det være. Sausen passer til kylling, fisk, sjømat, vårruller eller nudelsalat. Den ferdigkjøpte inneholder veldig mye sukker og fem forskjellige E-stoffer. Lager du den selv har du bedre kontroll over hva du dypper vår- eller sommerrullene i. Dette gir ca. 3 dl saus. Du kan bare gange opp hvis du vil lage mer. Sausen holder seg noen uker i kjøleskapet.
1,5 dl epleeddik 2 dl agavesirup 3 dl vann 3 ss asiatisk fiske- eller østersaus (ikke øko) 1 ss ketjap manis (ikke øko) 4 hvitløkfedd, finhakket 4 røde chili, finhakket med frø 1 stor sjalottløk, finhakket 1 ss frisk ingefær, revet 1 ss maisstivelse
• Ha alle ingrediensene, utenom maisstivelsen, i en gryte.
• Kok opp og la blandingen koke til den er redusert til ca. det halve.
• Trekk kjelen av platen, bland inn maisstivelsen utrørt i litt kaldt vann og kok forsiktig til den tykner.
• Ha sausen over p