Kjøkkenskriveren
12.06.2018
Hvordan kan man gjøre fryste norske grønnsaker enda mer næringsrike og smakfulle - og samtidig øke sesongen for norske bønder? For å få svar på dette har Findus besøkt sykehuskjøkken for å forstå hvorfor fryste grønnsaker har fått et ufortjent dårlig rykte.
- Mens eksponeringen av ferske grønnsaker i butikk har gjennomgått en rivende utvikling, har det siden 1960-talet skjedd lite med hvordan de fryste varene presenteres for kundene. Dette kan det nå bli en forandring på, sa Stine Alm Hersleth, forsker på Nofima nylig.
Seminaret We make sense - om smaksforståelse og matinnovasjon samlet nærmere 100 deltakere fra hele bransjen da Nofima inviterte til seminar. Hersleth siktet blant annet til forskningsprosjektet Norfyg i regi av Findus. Et stort arbeid har blitt gjort for å kartlegge forbrukeradferd i forhold til ferske og fryste grønnsaker. Like vikti
Gå til medietSeminaret We make sense - om smaksforståelse og matinnovasjon samlet nærmere 100 deltakere fra hele bransjen da Nofima inviterte til seminar. Hersleth siktet blant annet til forskningsprosjektet Norfyg i regi av Findus. Et stort arbeid har blitt gjort for å kartlegge forbrukeradferd i forhold til ferske og fryste grønnsaker. Like vikti