Ren Mat
23.06.2017
• Lagret eggehvite gir høyere volum under pisking enn fersk. Grunnen er at eggehvite er alkalisk med pH på ca. 9. Ved å la eggehviten stå noen dager vil pH synke til rundt 6 og derved øke evnen til volum.
Ved kun å benytte hviten får man de luftigste kakene.
• Pannekakerøre er et godt eksempel på at egg er et godt bindemiddel. Jo flere egg vi tilsetter i røren, desto mer melk og fløte kan vi tilsette. Da får vi de tynneste og fineste pannekakene.
• Et egg er i stand til å heve hvetemel tilsvarende sin egen vekt. Oppskrifter er derfor logiske. Hvis du tilsetter m
Gå til mediet• Pannekakerøre er et godt eksempel på at egg er et godt bindemiddel. Jo flere egg vi tilsetter i røren, desto mer melk og fløte kan vi tilsette. Da får vi de tynneste og fineste pannekakene.
• Et egg er i stand til å heve hvetemel tilsvarende sin egen vekt. Oppskrifter er derfor logiske. Hvis du tilsetter m