Ren Mat
20.03.2017
THE ECONIC CHARDONNAY BONTERRA 2014 Varenr. 6961501, BU kr.
134,90
Bonterra, som har drevet økologisk vinproduksjon i California i over 25 år, ble som første økologiske vinprodusent kåret til "American Winery of the Year 2016" av magasinet Wine Enthusiast. Samme år ble vingården også kåret til et "Impact Hot Brand". De representerer en hel livsstil med oppskrifter og klare budskap på proffe hjemmesider. Høner spiser skadedyr og kvitterer med god gjødsel, fra desember til mars er vinmarkene beiteområde for 2000 sauer, vingården har også samarbeid med birøktere som er opptatt av at de lokale biene får nok og riktige vekster å samle nektar fra. Hjemmesiden vitner om pur idyll og vinen reflekterer den omtenksomme tilnærmingen. En blanding av 10 % Muscat, 12 % Viognier, 1 % Roussanne og 77 % Chardonnay-drue har vært lagret åtte måneder på eikefat, deretter nye åtte måneder i ståltank.
Årgangen 2014 kan lagres noen år, men gjerne drikkes nå. For Chardonnay-likere vil jeg si den er et funn.
bonterra.com
NIFO SARRAPOCHIELLO AGLIANICO DEL TABURNO 2012
Varenr. 3733901 kr. 176,50
I 1998 la Nifo Sarrapochiello om til økologisk dyrking og produksjon og vinene er økologisk sertifisert av Bioagricert. Vingården i Campanias Sannio distriktet stammer helt fra 1770, den ligger langs den gamle, romerske veien som leder til Benevento, brukt for å forsyne Roma med druer og vin. Lorenzo er tredje generasjon vinmaker på gården. Han har doktorgrad i landbruk og vindyrking og er svært opptatt av å ivareta de gode tradisjonene rundt vindyrking; respekt og kjærlighet for både markene og vinen i kjelleren. Vinen er laget utelukkende av druen Aglianico, og innhøstingen skjer for hånd i slutten av oktober eller i begynnelsen av november. Vinifikasjonen skjer på ståltanke
Gå til medietBonterra, som har drevet økologisk vinproduksjon i California i over 25 år, ble som første økologiske vinprodusent kåret til "American Winery of the Year 2016" av magasinet Wine Enthusiast. Samme år ble vingården også kåret til et "Impact Hot Brand". De representerer en hel livsstil med oppskrifter og klare budskap på proffe hjemmesider. Høner spiser skadedyr og kvitterer med god gjødsel, fra desember til mars er vinmarkene beiteområde for 2000 sauer, vingården har også samarbeid med birøktere som er opptatt av at de lokale biene får nok og riktige vekster å samle nektar fra. Hjemmesiden vitner om pur idyll og vinen reflekterer den omtenksomme tilnærmingen. En blanding av 10 % Muscat, 12 % Viognier, 1 % Roussanne og 77 % Chardonnay-drue har vært lagret åtte måneder på eikefat, deretter nye åtte måneder i ståltank.
Årgangen 2014 kan lagres noen år, men gjerne drikkes nå. For Chardonnay-likere vil jeg si den er et funn.
bonterra.com
NIFO SARRAPOCHIELLO AGLIANICO DEL TABURNO 2012
Varenr. 3733901 kr. 176,50
I 1998 la Nifo Sarrapochiello om til økologisk dyrking og produksjon og vinene er økologisk sertifisert av Bioagricert. Vingården i Campanias Sannio distriktet stammer helt fra 1770, den ligger langs den gamle, romerske veien som leder til Benevento, brukt for å forsyne Roma med druer og vin. Lorenzo er tredje generasjon vinmaker på gården. Han har doktorgrad i landbruk og vindyrking og er svært opptatt av å ivareta de gode tradisjonene rundt vindyrking; respekt og kjærlighet for både markene og vinen i kjelleren. Vinen er laget utelukkende av druen Aglianico, og innhøstingen skjer for hånd i slutten av oktober eller i begynnelsen av november. Vinifikasjonen skjer på ståltanke