AddToAny

VINER MED TÆL

VINER MED TÆL
THE ECONIC CHARDONNAY BONTERRA 2014 Varenr. 6961501, BU kr.
134,90

Bonterra, som har drevet økologisk vinproduksjon i California i over 25 år, ble som første økologiske vinprodusent kåret til "American Winery of the Year 2016" av magasinet Wine Enthusiast. Samme år ble vingården også kåret til et "Impact Hot Brand". De representerer en hel livsstil med oppskrifter og klare budskap på proffe hjemmesider. Høner spiser skadedyr og kvitterer med god gjødsel, fra desember til mars er vinmarkene beiteområde for 2000 sauer, vingården har også samarbeid med birøktere som er opptatt av at de lokale biene får nok og riktige vekster å samle nektar fra. Hjemmesiden vitner om pur idyll og vinen reflekterer den omtenksomme tilnærmingen. En blanding av 10 % Muscat, 12 % Viognier, 1 % Roussanne og 77 % Chardonnay-drue har vært lagret åtte måneder på eikefat, deretter nye åtte måneder i ståltank.

Årgangen 2014 kan lagres noen år, men gjerne drikkes nå. For Chardonnay-likere vil jeg si den er et funn.

bonterra.com



NIFO SARRAPOCHIELLO AGLIANICO DEL TABURNO 2012

Varenr. 3733901 kr. 176,50

I 1998 la Nifo Sarrapochiello om til økologisk dyrking og produksjon og vinene er økologisk sertifisert av Bioagricert. Vingården i Campanias Sannio distriktet stammer helt fra 1770, den ligger langs den gamle, romerske veien som leder til Benevento, brukt for å forsyne Roma med druer og vin. Lorenzo er tredje generasjon vinmaker på gården. Han har doktorgrad i landbruk og vindyrking og er svært opptatt av å ivareta de gode tradisjonene rundt vindyrking; respekt og kjærlighet for både markene og vinen i kjelleren. Vinen er laget utelukkende av druen Aglianico, og innhøstingen skjer for hånd i slutten av oktober eller i begynnelsen av november. Vinifikasjonen skjer på ståltanke
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Om eg fortel deg at huda di er eit økosystem, kva ynskjer du å gje ho?
Ren Mat 01.12.2023
Reins Kloster Akevitt, ble først lansert i 2012 etter at Reins Kloster og 3-4 andre gårder med tidligere tilknytning til Klosteret gikk sammen for å lage Norges første økologiske akevitt.
Ren Mat 01.12.2023
DEN GRØNNESTE VINEN er den som ikke drikkes. Slik resonneres det i hvert fall rundt strøm som ikke brukes.
Ren Mat 01.12.2023
Du trenger
Ren Mat 01.12.2023
Julen er høysesong for å nyte vår nasjonalsprit norsk akevitt. Brennevinet har i løpet av de siste tiårene gått fra å være ansett som fattigmanns trøst til å bli en nasjonal merkevare som kan måle seg med hvilken som helst importert brennevin.
Ren Mat 01.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt