AddToAny

Viktig med mål om kjønnsbalanse

Da britiske finansforetak nærmet seg sine egne likestillingsmål, mistet de fremdriften. Det er viktig med stadig mer ambisiøse mål, konkluderer en rapport.
Laila Borge

Det norske «Kvinner i Finans Charter» er fortsatt i oppstartsfasen. Britene har over fem års erfaring med sitt tilsvarende «Women in Finance Charter».

Det britiske finansdepartementet lanserte charteret i mars 2016 for å oppmuntre finansnæringen til å forbedre kjønnsbalansen i toppledelsen. Charteret er nå signert av over 400 finansforetak som dekker 950 000 ansatte over hele sektoren.

Femårsrapporten om charteret konkluderte med at det er et viktig bidrag til en permanent endring i kjønnsbalansen i finansnæringen. I femårsperioden økte kvinneandelen i styrer fra 23 til 32 prosent i finanssektoren. Økningen har vært høyere blant selskapene som har signert charteret enn blant de som ikke har signert.

FLEST JOBBER MED REKRUTTERING

Ifølge femårsrapporten har det mest virkningsfulle med charteret vært at selskapene har satt seg konkrete mål. Målene har ført til en endring i måten selskapene jobber med å øke kjønnsmangfoldet.

Mens det i 2016 var uaktuelt for mange selskaper å sette seg konkrete mål om økt kvinneandel, blir mål nå sett på som et helt nødvendig virkemiddel for å få til en endring.

Det viser seg også at selskapene mister fremdrift når de nærmer seg målene sine. Selskapene har derfor blitt oppfordret til å sette seg stadig mer ambisiøse mål, så målet ikke blir et tak for hva de kan oppnå.

Den aktiviteten flest selskaper har jobbet med, er rekruttering

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

De norske kryptobørsene Firi og NBX jobber for å gjøre kryptohandel enkelt og tilgjengelig for folk flest. I fremtiden ser de for seg økende bransjeglidning og et økende samarbeid mellom tradisjonell finans og kryptoøkonomien.
Finansfokus 16.05.2022
- Jeg opplever mye mer svindel på nett og annen økonomisk kriminalitet, enn da jeg begynte i banken for 12 år siden, forteller Catherine Svidal, ny tillitsvalgt i SpareBank 1 Hallingdal Valdres.
Finansfokus 13.05.2022
Den etablerte finansnæringen i Norge er nysgjerrige på blokkjeder og kryptoøkonomi, men usikre på hvor nytteverdien ligger. Fem år etter den forrige hypen innen blokkjedeteknologi sitter tradisjonelle finansaktører fortsatt på gjerdet.
Finansfokus 13.05.2022
Nå skjerpes kampen om å bli de ansattes representanter i bedriftenes styrer. Fagforbundet har fått plass ved styrebordet i DNB, mens Tekna beholder sin styreplass i Sparebanken Vest.
Finansfokus 12.05.2022
Noe skjer med likestillingen i sparebankene. Tall fra 2021 viser at det er 189 kvinner i bankledelsen, mot 449 menn. I 2003 var det 69 kvinner mot 445 menn. I dag jobber det flere kvinner enn menn i sparebankene.
Finansfokus 11.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt