AddToAny

Vigdis tar gjenvalg

Forbundsleder Vigdis Mathisen ønsker en ny periode som leder av Finansforbundet. Det har hun meddelt valgkomiteen som nå har avsluttet sitt arbeid.
Vigdis Mathisen ble valgt til forbundsleder på landsmøtet i 2019. Hun kom fra rollen som konsernhovedtillitsvalgt i DNB. Nå er hun klar for en ny periode, dersom hun blir valgt på landsmøtet i månedsskiftet november/desember. Hun tok sin beslutning allerede før sommerferien og det var ikke en veldig vanskelig beslutning å ta. Det er en spesiell grunn til at hun stiller til valg for en ny periode.

ENDRET ALT

- Pandemien endret alt. Det ble en veldig rar landsmøteperiode med nedstengning og isolasjon. I forbundet var vi godt i gang med mange saker som jeg hadde lyst til å jobbe videre med, men så ble Norge nedstengt og vi ble sendt på hjemmekontor. Det ble to spesielle år uten at vi i lange perioder kunne treffes fysisk. Det la store begrensninger på den kontakten jeg har med medlemmer og tillitsvalgte. Derfor har det vært utfordrende å være forbundsleder på hjemmekontor, sier Vigdis Mathisen.

- Hva har vært den viktigste lærdommen av pandemien?

- Det er hvor mye som kan løses digitalt. Over natten fikk vi alle en skikkelig voksenopplæring og vi økte vår digitale kompetanse. I denne situasjonen snudde vi oss rundt i forbundet og laget blant annet mange webinarer som alle medlemmer kunne følge, uavhengig av hvor de var. Dermed kunne vi øke våre tilbud til nytte og glede for våre medlemmer. Blant annet arrangerte vi digital julekonsert for 2000 medlemmer. Nå må vi ta vare på de gode erfaringene vi har gjort digitalt og spe på med fysisk tilstedeværelse der det er nødvendig, understreker Vigdis Mathisen.

NY ROLLE

Rollen som forbundsleder er veldig annerledes enn de andre rollene hun har hatt opp igjennom et langt yrkesliv. Derfor har hun også brukt tid på å komme inn i rollen. Å utvikle forbundet videre er et langsiktig arbeid og da er det er viktig med kontinuitet i ledelsen.

- Hva ønsker du først og fremst å oppnå dersom du blir valgt for en ny periode?

- Vi har oppnådd mye allerede og har et godt fundament og gode planer for vårt videre arbeid. I neste landsmøteperiode skal vi bygge videre på det gode arbeidet vi driver spesielt innen bærekraft. Vi skal også bidra til at våre medlemmer fortsatt får gode muligheter til kompetanseutvikling. På forrige landsmøte ble det satt av 18 millioner kroner til dette formålet og jeg håper landsmøtet vil videreføre denne satsingen.

13 000 TIL ALLE

I denne landsmøteperioden er forbundslederen aller mest fornøyd med resultatet av årets tariffoppgjør. Der ble det gitt et generelt tillegg til alle på 13 000 kroner i året. Det er det største tillegget som noen gang er gitt forbundets medlemmer i et lønnsoppgjør.

TRE BÆREKRAFTSMÅL: - Jeg er også godt fornø

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Kunderådgiver Lena Selland i Sparebanken Vest tror de fleste vil tåle dyrere tider - hvis de bare tenker litt mer over hva de bruker penger på.
Finansfokus 08.12.2022
Det er oppfordringen fra Signe Lyck, prosjektleder for Future Work Lab (FWL) i København. Gjennom drøyt to år har FWL gjennomført flere ulike eksperimenter innen arbeidsliv og arbeidsmiljø. - Små endringer kan gi store resultater, sier Lyck.
Finansfokus 07.12.2022
- SpareBank 1 SR-Bank har fått mor til å føle seg som verdens dummeste, sier Mona. Hun er pårørende til en 82 år kreftsyk gammel kvinne som har blitt fratatt BankID.
Finansfokus 06.12.2022
BankID dekker i dag 96 prosent av befolkningen mellom 20 og 70 år, men mange faller utenfor. Uten tilgang til tjenester som Helsenorge og VIPPS, blir hverdagen vanskelig for mange.
Finansfokus 05.12.2022
Uendret kontingent og 18 millioner kroner til kompetanseutvikling for medlemmene de neste tre årene. Det har landsmøtet i Finansforbundet vedtatt. I tillegg skal forbundets nyvalgte styre utrede seks ukers ferie for alle ansatte i finansnæringen.
Finansfokus 02.12.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt