AddToAny

- VI MÅ PEKE UT EN RETNING

- Jeg ønsker at landsmøtet gir marsjordre til det nye forbundsstyret om å tenke nytt og til å utfordre fagforeningsgrensene, sier Dag Arne Kristensen.
Som tidligere forbundsleder i åtte år og leder av samfunnspolitisk avdeling i DNB i 13, år har Dag Arne Kristensen førstehånds kunnskap om utviklingen i finansnæringen. Kristensen var også sentral da Finansforbundet i 2001 lanserte tilbudet ROM til alle dem som ikke følte seg hjemme i en tradisjonell fagforening. ROM ble lagt ned etter to års drift. Siden august 2015 har Dag Arne vært leder av politisk avdeling i Finansforbundets sekretariat.

FORPLIKTENDE SAMARBEID
- Ingen vet hva morgendagen bringer, men vi kan ikke sitte rolig og vente på hva som skal skje videre. Vi må finne en retning for hvor vi skal, ha evne til å sluttføre, men også snu hvis vi går feil vei. I dag opplever jeg en frykt for endring i våre organisasjoner, selv om vi har oppnådd meget gode resultater i siste landsmøteperiode. Vi har en gylden mulighet til å utvikle fagforenings-Norge.
Finansforbundet har i samarbeid med de tre største YS-forbundene Delta, Negotia og Parat, sett nærmere på hva som bør gjøres. Rapportene konkluderer med at det har større virkning for fagforenings-Norge hvis forbundene går sammen om å gjøre tiltak, enn hvis hvert forbund bare gjør litt. Sammen kan de fire største YS-forbundene endre organisasjons-Norge. (Se egen sak.) - Jeg ønsker at landsmøtet gir marsjordre til det nye forbundsstyret om å tenke nytt og til å utfordre fagforeningsgrensene. En vid fullmakt til organisasjonen der vi sammen med de tre YS-forbundene, eller andre, setter av tilstrekkelige ressurser til å bygge en fagforening for fremtiden, sier Dag Arne Kristensen.

LAVERE ORGANISASJONSGRAD
Bakteppet er dystert nok. I dag er organisasjonsgraden i Norge 49 prosent. De siste 10 årene har det ifølge Fafo vært små bevegelser i organisasjonsgraden, men i privat sektor er bare 38 prosent av arbeidstakerne organisert. Hvis vi ser på organiseringen på arbeidsgiversiden, blir bildet annerledes. Hele 70 prosent av arbeidsgiverne i privat sektor er organisert.
- Selv om det har vært små bevegelser i organisasjonsgraden de siste 10 årene, er jeg bekymret for det faktum at organisasjonsgraden er fallende, spesielt i privat sektor. For første gang i vår levetid er det flere uorganiserte enn organiserte i Norge. Det kan utfordre trepartssamarbeidet i arbeidslivet. Norge er bygget på tillit og samarbeid gjennom denne unike modellen. Hvis dette ryker, så
Gå til mediet

Flere saker fra Finansfokus

600 medlemmer sendte umiddelbart inn søknad da Finansforbundet nylig tilbød 20 gratis studieplasser på BI-studiet D igital F orretni ngsforståelse. Det tok bare noen minutter før gratisplassene bl e revet bort.
Finansfokus 25.05.2020
Sheila Mann synes politikerne har gått fra å være veldig opptatt e av å krangle med hverandre til å stå samlet i en krise. Hun kjente på skikkelig stolthet da statsminister en hadde en egen pressekonferanse for barna.
Finansfokus 22.05.2020
Det kan bli litt mye å håndtere for finansforetakene når stadig nye regler skal etterleves.
Finansfokus 19.05.2020
Dagane til Anja Woldsund Thomsen i SpareBank 1 Søre Su nnmøre pregast av at mange av kundane er engstelige for økonomien sin, spør om avdragsfriheit og lågare l ånerente.
Finansfokus 15.05.2020
DNB og Nordea har vraket v ideomøteløsningen Zoom etter avsløringer om sikkerhetshull og persondata på avveie.
Finansfokus 13.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt