AddToAny

Venter mer samarbeid mellom finansbransjen og kryptoøkonomien

De norske kryptobørsene Firi og NBX jobber for å gjøre kryptohandel enkelt og tilgjengelig for folk flest. I fremtiden ser de for seg økende bransjeglidning og et økende samarbeid mellom tradisjonell finans og kryptoøkonomien.
Morten Myrstad

- Det er nå over 400.000 nordmenn som eier kryptovaluta. Dette er noe bankene må forholde seg til. Vi vil gjerne hjelpe til, å få økt forståelse, med å lære opp, i et samarbeid med bankene. Etter hvert tror jeg at krypto og vanlige penger kommer til å leve side om side, mener Nikolai Broby Petersen, produktdirektør i Firi.

- Jeg ser en gradvis modning hos bankene. Krypto er på mange måter ytterpunktet av Fintech, hvor det handler om virkelig digitale penger. Det er store spenninger mellom gammel og ny finans. Jeg ser det som en oppgave å forenkle og ufarliggjøre potensialet som ligger i krypto, sier kommunikasjonsdirektør Liv Freihow i kryptobørsen NBX.

Broby Petersen og Freihow var sammen med Program Manager Jon-Marius Omberg fra The Factory invitert til å delta i et panel under seminaret «Fra krypto til kunst - blokkjede» som Finansforbundet og IKT-Norge nylig arrangerte.

NORSKE KUNDER

De norske kryptobørsene NBX, Firi og Kaupang Krypto konkurrerer alle i et globalt marked hvor det finnes store aktører som Coinbase og Binance.

- Vi er mer lokalt tilpasset og spisset inn mot det nasjonale markedet. Vi har norske nettsider, norsk support og god kunnskap om norske skatteregler. Vi gjør det også enkelt og trygt å komme i gang med krypto-investeringer, og har derfor satset på et enkelt brukergrensesnitt og integrasjoner med BankID og Vipps, sier Broby Petersen fra Firi.

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Norsk finansbransje har ennå ikke oppdaget mulighetene som ligger i sirkulære forretningsmodeller - og risikoen med de lineære, mener Finansforbundet og Circular Norway.
Finansfokus 24.06.2022
I Nederland har Rabobank har vært pådriver for sirkulære forretningsmodeller siden 2014. I Norge er det fortsatt mulig å bli pioner innen sirkulær finans.
Finansfokus 23.06.2022
NHH-forskerne Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen har snakket om sirkulær økonomi i en årrekke. De siste årene er det blitt langt flere som lytter.
Finansfokus 22.06.2022
Sirkulær økonomi vil påvirke finansbransjen mye de neste årene. Se vår video og få en introduksjon til hva det er og hvordan det kan påvirke din arbeidsplass.
Finansfokus 21.06.2022
I snitt får to av tre ansatte ett eller flere lønnstrinn i løpet av et år. Nå er det innspurt i de lokale lønnsoppgjørene i bedriftene. Her er det mer å hente etter nok et år med rekordresultater.
Finansfokus 21.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt