AddToAny

Veldig bra sesong for gresskar

Nå feirer vi Halloween. Store flotte gresskar frister oss i grøntavdelingene i butikkene, og over hele landet lages skumle gresskarlykter til den store dagen. Ikke glem at det er mye god mat i gresskarene!
I 2020 var omsetningen av gresskar totalt i Norge på ca. 1.300 tonn og i 2021 er det en forventning om økning til ca. 1600 tonn.

- Årets fine sensommer har vært perfekt for gresskarproduksjon, forteller Anne Eline Nærstad fra Linnes gård i Lier. Hun er blant de største gresskarprodusentene i landet, og her produseres det 400 000 kg med halloweengresskar i årets sesong. -Tørken vi har vært velsignet med i august, har bidratt til topp kvalitet på gresskarene.

Spar på innmaten

Spar på innmaten i gresskaret når du lager lykten. Den kan du lage mye godt av, og g

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Vi fikk ikke vist vårt fulle potensial i forrige landsmøteperiode. Nå som samfunnet har åpnet opp igjen etter pandemien har jeg lyst til å ta fatt på arbeidet og gjøre det skikkelig.
Kjøkkenskriveren 13.06.2022
Kjøkkenet ved Granly Stiftelse på Kapp, Toten, drives av kokkene Toini O. Bratli og Lars Magnus Jenssen. I 2020 vant de Matomsorgsprisen. Pengene som fulgte med prisen har de brukt som springbrett til å lære mer om faget sitt.
Kjøkkenskriveren 13.06.2022
I september arrangeres det storhusholdningsmesse både i Bodø og i Trondheim. Her samles matinteresserte, kokker, leverandører og bransjefolk fra hele landet for faglig påfyll, god mat og sosialisering.
Kjøkkenskriveren 08.06.2022
Tirsdag 7. juni markerer verdens helseorganisasjon WHO «World Food Safety Day», eller verdens mattrygghetsdag. Årets tema er «Tryggere mat, bedre helse». Mattilsynet bidrar til at maten vi spiser i Norge er trygg.
Kjøkkenskriveren 07.06.2022
Nå får kjøkken i barnehager, skoler og arbeidsplasser hjelp til å servere sunn og klimavennlig mat.
Kjøkkenskriveren 07.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt